Nišvil osvaja publiku u Tuluzu završetkom desetodnevne turneje u okviru Internacionalnog Rojaze projekta

Nišvil završava svoju desetodnevnu turneju koncertom u francuskom gradu Tuluzu. Osmočlani orkestar mladih Nišlija nastupio je zajedno sa mladim muzičarima iz Belgije i Francuske kao deo 24-članog orkestra. Na ovom koncertu, kao i na prethodnim, svaki orkestar izvodi muziku svoje zemlje, a svi zajedno izvešće i kompoziciju Šabana Bajramovića „Kalav mange avera“.

Ova turneja predstavlja značajan korak u karijeri ovih mladih muzičara koji su se proteklih godinu dana pripremali za ovaj nastup kao deo Internacionalnog Rojaze projekta. Prethodni koncerti održani su u Namuru i Briselu u sklopu „Balkan Trafic festivala“. Ovi koncerti su bili odlična prilika za mlade muzičare da predstave svoj rad i da se upoznaju sa drugim muzičarima.

Koncert predstavlja uspešan kraj desetodnevne turneje, ali i početak nečeg novog za ove mlade muzičare. Nišvil je još jednom dokazao da je jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u regionu koji promoviše kvalitetnu muziku i koji pomaže mladim muzičarima da ostvare svoje snove.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *