Nišvil traži od gradskih čelnika popravku ateljea u Tvrđavi

Nišvil džez festival poziva nadležne političare u gradu da prilikom koncipiranja budžeta za 2016. godinu posle više godina predvide i neku investiciju u kulturi poput rekonstrukcije ateljea u niškoj Tvrđavi, izgorelih u požaru 2003. godine.

Izgoreli-ateljei-u-Tvrđavi

-Projekat vredan 48 miliona dinara odavno je urađen ali ateljei i dalje sablasno ruže izgled Tvrđave i ugled grada. S obzirom da nije relano da se obezbede sredstva za neku od kapitalnih investicija u kulturi, poput izgradnje velike koncertne dvorane, koja evidentno nedostaje Nišu – bilo bi neophodno privesti nameni veliku salu NKC-a (nekadašnji Muzički klub 81), odnosno predvideti sredstva za to u budžetu Niša za 2016. Godinu- navodi se u saopštenju Nišvil tima, dostavljenog medijima.

Nišvil džez festival uputio je apel odbornicima niške skupštine i članovima Gradskog veća da zaustave višegodišnje smanjenje izdvajanja za programe u kulturi.

-Porast broja zaposlenih u kulturi dodatno je smanjio iznos sredstava namenjenih programima, tako da bi bilo kakvo dalje smanjenje budžeta za kulturu obesmislilo postojanje i samih kulturnih institucija ali i manifestacija – jer od ukupnog budžeta za kulturu, za same programe, koji su jedini smisao postojanja institucija – i ovako ide tek 10 posto ukupnih sredstava predviđenih za kulturu, saopštava ovaj tim.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *