Nišville predstavljen u Beogradu

Na konferenciji za novinare u Kulturnom Centru Beograda predstavljen je program ovogodišnjeg Nišville Jazz Festivala, koji će se održati od 13 do 16. avgusta u Nišu. Prisutnim novinarima obratili su se Ivan Blagojević – direktor Nišville festivala, Jovan Maljoković – džez muzičar (dobitnik nagrade festivala za životno delo) i Rajko Milošević Gera – renomirani strip autor i blues gitarista koji će na Nišvilu nastupiti sa bendom Texas Flood.

Nisville-press-BG

Direktor festivala Ivan Blagojević je u svom obraćanju predstavnicima medija između ostalog pomenuo i problem sa prostorom u tvrđavi i teškoćama sa dobijanjem dozvole. Među pokroviteljima festivala Blagojević je izdvojio Turističku Organizaciju Srbije koja je prepoznala značaj festivala, a naznačio je i pomoć 400 volontera koji će ove godine imati veliku ulogu u svim segmentima organizacije festivala.

nisvil-u-bgd
Jovan Maljoković se zahvalio Nišvilu što je primetio njegovo 30-ogodišnje zalaganje u oblasti jazz muzike i to nagradio nagradom za životno delo. Dodao je i da su jazz festivali kao svetlo u mraku u Srbiji u vreme opšteg neukusa koji vlada na domaćoj muzičkoj sceni.

550

Rajko Milošević Gera nastupiće prvi put na Nišvilu i raduje se susretu sa ovdašnjom publikom, a najavio je i svoju izložbu stripova u okviru pratećih programa festivala.

U ulozi zlatnog sponzora festivala, već sedmu godinu zaredom, nalazi se Naftna industrija Srbije, koja je u okviru svoje tradicionalne podrške festivalu organizovala muzički konkurs „Daj glas za Nisville“. Četiri pobednika imaće priliku da nastupe na najvećem džez festivalu u regionu. Na ovaj način, u skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu“, kompanija nastoji da doprinese razvoju i promociji kulturnih vrednosti i afirmaciji talentovanih muzičara širom zemlje.

Po završetku press konferencije pred mnogobrojnom publikom održan je koncert na platou kod fontane ispred Galerije Art Get Kulturnog Centra Beograda na kome je nastupio electro swing sastav „Master Flow & Midnight Jazzdance Band“, jedan od mnogobrojnih učesnika ovogodišnjeg Nišville Jazz Festivala.

Gradjanin.rs

1 Comment

  1. Napokon da se cuje i Nis.Nadamo se da ce se sve vise cuti po kulturnim desavanjima i po vrhunskim rezultatima pa da nama Nislijama bude drago sto zivimo u tom Gradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *