NKD: Niš „vratio“ aerodrom, a i dalje duguje republici

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) saopštila je danas da Vlada Srbije nije oprostila dug koji Grad Niš ima prema Republici u vezi sa zemljištem aerodroma.

Iako je vrh niške vlasti na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem više puta ubeđivao građane Niša da se aerodrom „mora“ pokloniti Republici zbog velikog duga za zemljište aerodroma, sada je očigledno zašto takve izjave nismo čuli od predstavnika Republike, saopštila je kolaicija.

Takav plan nije nikada ni postojao, a na šta je NKD već javno ukazivao.

Pre samo dve nedelje Gradonačelnik Bulatović je izjavio da je „otpisivanje duga u proceduri“ i u „fazi raskida“. Jučerašnja najava Ministarke Mihajlović da bi Ministarstvo odbrane i Grad Niš trebalo da formiraju komisiju koja „će se pozabaviti ovim pitanjem“, kao da je „dug grada ozbiljan problem“, ukazuje na to da dug svakako nije oprošten i da će samo biti preciznije utvrđen u budućnosti. Ćutanje Ministarstva odbrane po svim ovim pitanjima dodatno brine. Grad Niš je u jedinstvenoj poziciji na svetu: duguje 5.8 milijardi dinara za zemljište koje je vratio prethodnom vlasniku – Republici, saopštili su u NKD.

U daljem saopštenju oni navode da je važno da zna da do dan danas niti jedan dinar duga nije oprošten, a ukoliko se dug ne otplati u celosti po ugovoru će Grad biti dužan da plaća dnevnu kamatu od preko 6.000 evra počev od sredine 2020. godine.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *