Nova: Osuđujemo napad na Blagojevića

Nova stranka najoštrije osuđuje brutalnost policije prema uredniku „Južnih vesti“ Predragu Blagojeviću i zahteva od nadležnih u policiji da do detalja ispitaju slučaj i kazne batinaše u svojim redovima.

pedja
Predrag Blagojević

To što Blagojević pri sebi nije imao ličnu kartu nije dalo za pravo policajcu da ga udari par puta u glavu. Procedura u ovom slučaju je jasna. Kada neko lice nema pri sebi identifikacioni dokument, vrši se njegova identifikacija i podnosi prekršajna prijava. U ovom slučaju prekršena je procedura i prema Blagojeviću je primenjena nepotrebna sila. Nova stranka se nada da ovaj incident nije pokušaj „opipavanja pulsa“ za buduće disciplinovanje Niša i primer kako će delovati u budućem periodu, navodi se u saopštenju ove stranke.
Nova zahteva da vrh srpske policije ispita sve slučajeve u kojima su njihovi službenici u Nišu, ali i u ostalim mestima u Srbiji, zloupotrebili nepotrebnu silu i primereno ih kazni. Na taj način policija će se distancirati od „mangupa u svojim redovima“ i pokazati da radi ono šta joj je i posao – zaštitu svih građana. Smena sadašnjih čelnika niške Policijske uprave i postavljanje novih, stručnih ljudi iz Niša na njihova mesta, takođe je neophodno.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *