Nova radna grupa SNS odlučuje o „raspodeli“ javnih preduzeća

Novoformirana radna grupa u Srpskoj naprednoj stranci ubuduće će predstavljati ulogu Gradskog odbora ove partije, a koja će između ostalih mnogobrojnih pitanja odlučivati i o „raspodeli“ javnih preduzeća i funkcija u Nišu.

Skupština-Niša
foto:gradjanin.rs

Kako nezvanično saznajemo ovu radnu grupu po svemu sudeći činiće Darko Bulatović (čije se postavljenje za gradonačelnika očekuje), pet predsednika opština, Zoran Perišić, šef odborničke grupe u SG Niša, Miloš Banjđur(koji se spominje kao pomoćnik gradonačelnika Niša), Zvezdan Milovanović, poverenik SNS za Niš i advokat Srđan Aleksić koji je na izborima bio jedno od krila ove stranke, a koji je u opštini Medijana na izborima predvodio grupu građana „Iskreno za Niš“.

Milan Krstić, novi predsednik opštine Medijana objašnjava da Aleksić nikada nije izlazio iz stranke tako da je sada, posle izbora, samo pripojen ovoj radnoj grupi.

U strankama koje će činiti vlast u Nišu, a to su SNS,SRS i SPS kažu da će se od ponedeljka razgovarati o raspodeli javnih preduzeća.

O tome zaista do sada nije bilo reči. Svi razgovori su se bazirali na formiranje te temeljne vlasti, a u narednom periodu će se očekivati da se razgovara o tome kome će koje preduzeće pripasti. Pretpostavlja se da će najveći broj direktora biti iz SNS, ali sigurno da SPS neće ostati „kratkjih rukava“ kao ni Pokret socijalista čiji je predstavnik postao predsednik Skupštine grada Niša – kaže nam jedan lider stranke u niškoj vlasti.

Svako od članova radne grupe imaće pravo da predloži devet „svojih“ članova što će predstavljati prošireni sastav ovog stranačkog tela.

M.S.

 

1 Comment

  1. PARADOKSALNO JE DA ČORBADŽIJA RAKA, POSLE 10 DRESOVA, REŠAVA KADROVSKE PROBLEME U NIŠU. DOBAR NAČIN DA SE ISKORISTI BABA JUL-IN VULIN !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *