Nova stranka: Izabrano novo rukovodstvo u Nišu – najdoslednija i najoštrija opozicija

Gradski odbor Nove stranke u Nišu na izbornoj konferenciji za novog predsednika izabrao je Ivana Jovanovića. Za potpredsednike stranke izabrani su Slobodan Janković i Marija Peternel. Na izbornoj konferenciji Gradskog odbora Nove stranke u Nišu izabrano je i 18 novih članova Gradskog odbora.

nova-stranka-izborna-koverencija

Izbornoj konferenciji pristvovao je predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković. On je čestitao izabranima na funkcijama, ali i naglasio da funkcije u Novoj stranci nisu nikakva čast, već pre svega odgovornost:

Funkcioneri kod nas su zapravo „tegleća marva“ – oni koji moraju da vuku sve ostale, da ih motivišu i dovedu do pobede u borbi protiv Vučićeve vlade koja sistematski radi na uništavanju Srbije.

Zoran Živković, predsednik Nove stranke
Zoran Živković, narodni poslanik i predsednik Nove stranke

Navodeći primere nazadovanja države i društva, lider Nove stranke je zaključio da je „Srbija zaglavljena u atmosferi siromaštva“, te da su predstojeći lokalni izbori prilika da se zada prvi šamar aktuelnom režimu koji će označiti početak njegovog kraha.

Danas je jasno da je Nova stranka najdoslednija i najoštrija opozicija Vučićevoj vlasti. To pokazujemo svakodnevno našom beskompromisnom borbom i stalnim obelodanjivanjem njihovih laži. Zato mi za njih jesmo problem! Ali, nije dovoljno da NOVA bude problem vlasti, već moramo da budemo utoka vlasti. Najpre da ih oteramo u opoziciju, a onda i u neke druge institucije, od kojih su se mnogi od njih sakrili uz pomoć javnih funkcija i tako izbegli da odgovaraju za svoja zlodela – poručio je Živković.

Ivan Jovanović, predsednik gradskog odbora Nove stranke u Nišu
Ivan Jovanović, predsednik Gradskog odbora Nove stranke u Nišu

U svom govoru po izboru za predsednika Ivan Jovanović izrazio je očekivanje da će Nova stranka umanjiti šansu naprednjacima da pređu cenzus u Nišu:

Dobro znam kakve me obaveze očekuju, ali samnom će biti ovi divni ljudi koji su danas izabrani. Moramo da širimo članstvo da nas ima što više u borbi koja nam predstoji. Sve aktivnosti biće usmerene na predstojeće lokalne izbore i da umanjimo šansu naprednjacima da pređu cenzus u Nišu – istakao je Jovanović.

U okviru izborne konferencije održani su i izbori za opštinske odbore. Za novog predsednika opštinskog odbora Nove stranke Medijana izabran je Nebojša Vasić, za predsednika Nove Palilula izabrana je Ljiljana Jovanović, za predsednika Nove Pantelej izabran je Dragan Ivić i za novog predsednika Nove Crveni Krst izabran je Srđan Cekić.

Izborna konferencija Gradskog odbora Nove stranke Niš održana je u sali Simfonijskog orkestra.

Gradjanin.rs
Foto: K.Kamenov

3 Comments

 1. Zoran je u ovom gradu nepozeljna osoba! Lopov,mafijas,lazov,muljator,obogatio se na racun drzave i gradjana! Taj dziber koji je nosio gajbice 90-ih,dilovao benzin i svasta jos nesto muvao,misli da je narod zaboravio KO JE ON,NULA OD COVEKA,MA MINUS! Nikada nece proci u ovom gradu,njega samo maloumnici mogu da prate i slusaju!Sada je on bogat pa je umislio da je mocan,OLOS NAJVECI,SAMO MU POGLEDAJTE FACU,I SVE CE VAM BITI JASNO!

 2. Izabraste mladu „tegleću marvu“… alal vi vera !
  Koj vidi mogare , ne ide peške !
  A imaš , mogaretija – sam* tako ! Natovari gi !
  Neke „biljke“ /prvo slovo je „B“/ ne mora da seješ – same nicaju !
  A , kad imaš mašice – što da si opečeš ruće !
  Zoki , mestrom za ……….. mladi !

 3. „Tegleća marva“ nam je dobro poznata !
  Zbog tu marvu , od 1996.god. mi naj…ebujemo! A verovali smo „teglećoj marvi“ , koja otide u BGD a mi ostadomo u
  Niš !
  More , da se gonite marvo tegleća , s* dve kuće i šes
  džipa , na „Beverli Hills“-u .
  Mož* me psujete i mož da mi kažete sve što mislite i ne mislite … Toj vi i ostade !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *