Nova stranka: Maloletnici u Nišu žrtve policijske brutalnosti

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković uputio je poslaničko pitanje predsedniku Vlade RS i nadležnom ministru da li će Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuti postupak protiv pripadnika Policijske uprave Niš koji su brutalno pretukli dva maloletnika, prenosi agencija Beta.

Naime, 21. novembra 2016. godine maloletnici A.T. i L.N. lišeni su slobode na mostu kod Tvrđave u Nišu i tom prilikom bili žrtve gnusne policijske brutalnosti.

(klikni za uvećanje)

Prilikom privođenja, maloletnici nisu pružali otpor, ali su vređani, zastrašivani, maltretirani i nanete su im telesne povrede od strane policijskih službenika Policijske uprave Niš, Policijske ispostave za dežurstvo i intervencije Tatić Miljana, Petrović Miomira, Stojanović Olivera, Đorđević Dejana, Stojanović Petra i Milojević Ivane. Da li će Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuti postupak protiv nezakonitog ponašanja pripadnika PU kako bi se sprečile dalje zloupotrebe službenog položaja – upitao je Živković premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, a navodi agencija Beta.

Nova stranka ocenjuje da je ovakva agresija posledica sve dominantnije političke agresije, čiji je glavni katalizator onaj koji neprestano govori o mržnji, (umišljenim) neprijateljima, izdajnicima i razmaženim građanima.

Nasilništvo i pravo jačeg ne smeju ovladati Srbijom, a posebno ne kroz one organe čiji je primarni zadatak očuvanje bezbednosti građana. Zahtevamo hitno pokretanje postupka protiv nezakonitog ponašanja imenovanih pripadnika PU Niš. U suprotnom, neće biti dileme da su batinaši pod premijerovom radikalskom vlašću postali zaštićena kategorija građana, a to ne sme da se desi.

Gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *