Nova stranka: Nehumani uslovi u gradskom prevozu

Prvi dani sa visokim temperaturama doneli su još jedan problem korisnicima javnog prevoza u gradu. Iako su jedan od uslova za učešće na tenderu za obavljanje gradskog prevoza bili klimatizovani autobusi, Nišlije još uvek nisu osetilete pogodnosti.

gradski-prevoz-bez-klime

U autobusima je sparno i zagušljivo, pa vožnja neretko predstavlja pravo mučenje. Ponižavajućim uslovima vožnje nisu izloženi samo putnici, već i vozači i kondukteri koji su primoranida svoje radne dane provode u takvim, nehumanim uslovima.

Ova naizgled banalna činjenica još jedan je dokaz lošeg sprovođenja Odluke o poveravanju obavljanja javnog prevoza, za koju je odgovoran Grad, odnosno Direkcija za javni prevoz. Da podsetimo i na skandal sa objavljivanjem audio snimka razgovora najviših gradskih funkcionera, kojim se jasno i nedvosmisleno dokazuje da su uslovi tendera prilagođavani pojedinim, po ko zna kojem kriterijumu povlašćenim učesnicima. S obzirom na zakulisnost sprovođenja celokupnog tenderskog postupka, ne bi nas čudilo da je uslov o klimatizovanim autobusima na nekom tajnom sastanku protumačen tako da autobusi imaju obavezu da raspolažu rashladnim uređajima, ali ne i da se isti tokom vrelih, letnjih meseci koriste.

Nova stranka poziva nadležne u gradu da upotrebe svoj autoritet i da obavežu prevoznike da svoj posao obavljaju na celovit i valjan način, u skladu sa potpisanim ugovorom, te da omoguće korišćenje klima-uređaja u autobusima. Time bi putovanje gradskim prevozom bilo prijatnije putnicima, a lokalna vlast bi pokazala da makar malo brine o građanima.

Ivan Jovanović, Nova stranka Niš
Foto: autobusi.net

1 Comment

  1. Svakodnevno se vozim linijom 2. Dok je Curdic vozio..bilo je u redu. A ovo…sto ste nam sad nametnuli…da nas prevoze…JE NEDOPUSTIVO!!!Dodjite da se vozite samnom…i sa osobljem koje mora da radi u ovakvim nehumanim uslovima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *