Nova stranka: Poskupljenje grejanja je direktna pljačka Nišlija

Broj građana koji je predao zahtev za isključenje sa sistema daljinskog grejanja pokazuje, pre svega, tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi većina Nišlija, ali i krajnju nezainteresovanost lokalne vlasti za rešavanje problema njenih sugrađana.

Logo-nova-strankaVlast, zaokupljena održavanjem na trenutnim pozicijama, zapošljavanjem zaslužnih stranačkih kadrova i unutarstranačkim intrigama i borbama, nije zainteresovana da rešava probleme u gradu. Umesto da stvori ambijent koji bi privukao investitore i doveo do otvaranja novih radnih mesta, jedino rešenje vidi u povećanju cena. Poskupelo je daljinsko grejanje, još uvek se ne zna koliki će biti porez na imovinu… U najavi je i poskupljenje vode.Građani Niša to jednostavno ne mogu da izdrže.

Poskupljenje grejanja je potpuno neopravdano i posledica je loše politike lokalne vlasti koja svoj jedini spas vidi u direktnoj pljački već osiromašenih građana Niša. Pritom, lokalna vlast prebacuje krivicu na menadžment Gradske toplane, ona na lokalnu vlast. Time prikrivaju svoju nesposobnost da problem reše, dok građani ispaštaju. Najavljeno formiranje radne grupe, koja bi ispitala cenu daljinskog grejanja, nije ništa drugo do pokušaj kupovine vremena dok se situacija oko predavanja zahteva za isključenje sa sistema daljinskog grejanja ne smiri.

Stručni tim Nove stranke u Nišu je napravio analizu prema kojoj cena daljinskog grejanja, i pored trenutne cene gasa, može da bude značajno smanjena bez subvencija iz budžeta. Suština organizovanog daljinskog grejanja je da bude jeftinije od drugih vidova grejanja.

Da bi do toga došlo neophodna je racionalizacija poslovanja, zaustavljanje stranačkog zapošljavanja i prekid nekontrolisanog trošenja sredstava i zloupotreba kroz sistem javnih nabavki.

Ivan Jovanović,
v.d. predsednika

3 Comments

  1. Gospodine, rec ‘nezna’ se pise odvojeno – ‘ne zna’! A o ostalom nema potrebe pricati jer je sve i svakome vec odavno jasno. Sada treba delati.

  2. posle čitanja teksta Nove stranke da se kroz cene grejanja pljačkaju gradjaniu, vrlo sam zabrinut.Kad ovaj sud dodje ispred Stranke čiji lider odlično živi u BGD a niko nezna kako i od čega je stekao značajnu imovinu,onda ću dobro razmisli o svemu jer ne sumnjam u kompetentnost sudova o pljački i umenju na temu ljudi iz ove „strančetine“

    1. Dobro si sročio ovo s obzirom da jedva umeš da pišeš i dolaziš iz stranke teleprontera, vazduplohova, sineopsisa i svemirskog vremena, brzine ili čega već.
      Da je narod znao kakvi će nepismenjakovići i nesposobnjakovići da vode ovaj grad nikad ne bi glasao za vas. Pa Smiljkonović je za vas bio marka!

      A moraš da priznaš da nas pljačkate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *