Nova stranka: Zoran Živković nije „prao“ pare iz „Sartida“

Povodom teksta objavljenom u dnevnom listu „Alo“ („Ugradili se 30 miliona u prodaju Sartida“, strana 6, 21. septembar 2015) o navodnoj umešanosti predsednika Nove stranke Zorana Živkovića i navodnu utaju novca od prodaje Sartida, ova partija je danas poslala demanti u kome se oštro pobijaju ovi navodi.

Zoran-Živkovic1
Narodni poslanik Zoran Živković

Iako se mediji vrlo retko odlučuju da demantuju navode koji su se pojavili u drugim vestima, „Gradjanin“ nalazi zashodno da objavi ovaj demanti zato što je reč o narodnom poslaniku, a nekadašnjem gradonačelniku Niša.

– Predsednik Nove stranke Zoran Živković, koji je u vreme prodaje Sartida obavljao funkciju predsednika Vlade Republike Srbije, nikako nije mogao da učestvuje u pregovorima i realizaciji prodaje ovog preduzeća, jer je za to bio nadležan isključivo Stečajni sud. Odnosno, Sartid nije privatizovan, već prodat iz stečaja, pa tako ni prodaja nije mogla da bude „verifikovana na sednici Vlade“, kako se navodi u sramotnom tekstu, a saopštava Nova stranka.

– Indikativno je to što objavljene izmišljotine potpisuje Predrag Jeremić, nekadašnji urednik Identiteta, osvedočenog glasila kriminalnog klana, a danas najamnik na platnom spisku režimskog biltena Afera. Zato zaključujemo da Jeremićevi napisi o nepostojećoj večeri, nepostojećem dijalogu sa diplomatama i nepostojećoj sednici Vlade, jesu proizvod još jednog iz vrha vlasti dirigovanog blaćenja predsednika Nove stranke. Verujemo da je prenošenje njegovih bezočnih neistina posledica ne zle namere, već nedovoljne informisanosti uredništva dnevnih novina „Alo“ i da svakako ne priliči listu iza kojeg stoji vodeća izdavačka kuća Ringier Axel Springer d.o.o. – napisala je u svom demantiju Nova stranka.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *