Nova suluda igra niških klinaca – biciklom presecaju put ispred motorista uz aplauz

Po Nišu se sve više priča o novoj, slobodno se može reći suludoj igri niških tinejdžera koji pokušavaju biciklom da preseku put ispred motociklista sa što manjim rastojanjem izmerđu točkova jednog i drugog dvotočkaša. Kako čujemo događa se da neki pokušavaju i da pretrče put ispred motociklista.

panoramio.com-durlan
Raskrsnica u Durlanu

Sem što stavljaju „život na kocku“, to rade besciljno, radi zabave jer od društva dobiju aplauz „za hrabrost“. Pravila ne postoje. Jednostavno grupa klinaca stoji skrivena iza drveta, trafike ili nečeg sličnog. Kada ugledaju motociklistu, jedan se priprema i preseca mu put. Svako ko je na motociklu, svakako se uplaši tako da tinejdžeri koji ovo rade rizikuju i da dobiju „jedan dobar ćutek“.

Saša-Ilić
Saša Ilić

Jedan od poznatijih niških motociklista, Saša Ilić je čak na svom Facebook profilu objavio da se vozači pripaze ovakvih „igara“ po gradu, a sve kako bi se izbegla i predupredila tragedija. Ilić je, inače, motorom prošao celu Evropu i ovakvu „obest“ tinejdžera nigde nije video.
-Meni se dogodilo dva puta. Jednom na Bulevaru Nemanjića, a drugi put na Durlanu. Sreća je što sam vozio relativno polako pa sam prikočio, ali klinci su projurili ispred mene i dobili aplauz. Zato sam i napisao na svom profilu da ljudi obrate pažnju na to jer može da izazove kobne posledice-priča Ilić.

M.S.
foto:panoramio.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *