Nova zgrada niškog aerodroma od 1. jula, za izgradnju preko 16 miliona evra

Za novu terminalnu zgradu Aerodroma „Konstantin Veliki“, i uređenje prostora aerodroma, država je izdvojila preko 16 miliona evra. Radove na terminalnoj zgradi će izvoditi kineska firma „Šandong Internešnal“ a prema najavama oni bi trebalo da budu završeni do 1. jula.

Projekat podrazumeva izgradnju saobraćajne infrastrukture i pratećih instalacija kako bi do leta bilo i prvih putnika u novoj terminalnoj zgradi, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora između ministra saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Gorana Vesić, v. d. direktora Aerodroma Srbije Mihajla Zdravkovića i direktora kineske kompanije Šandong Internešnal Son vu Džuna.

„Sama oprema je vredna 600 miliona dinara, ona stiže u maju pre roka, 80.000 kvadrata odnosno 54.000 kvadrata koji se rade sa pristupnim saobraćajnicama koštaće ukupno 16 miliona evra, a sve radove ćemo završiti do 1. jula” – ističe Vesić.

Nakon završetka radova, kako kaže direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković, aerodrom će imati i pet punjača za električna vozila, kapacitet robno-carinskog terminala će sa 49 biti povećan na 103 kamiona, umesto 173 biće 580 parking mesta, a biće izgrađena i nova trafo-stanica.

„Danas se u ovoj zgradi ugrađuje specifična aerodromska oprema vredna 600 miliona dinara. Sve to biće gotovo u toku leta. U toku su završni radovi, pre svega na dovođenju energetske i toplovodne mreže do objekta“ – kaže Zdravković.

Najavljeno je i uređenje piste i izgradnja novog tornja, a u planu su radovi na internim saobraćajnica, kanalizaciji i vodovodu, čime će Aerodrom biti povezan na gradsku kolektorsku mrežu i nove zelene površine. Tokom radova, aerodrom će raditi nesmetano.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *