Nove linije iz Niša ka Švajcarskoj na proleće i leto

Usluge niške vazdušne luke, prema najavama čelnika aerodroma „Konstanin Veliki“, već sredinom ovog proleća, počeće da koriste i letilice „Swiss Ejrlajns“-a, švajcarske nacionalne kompanije, koja će putnike prevoziti do Ciriha i nazad i to po izuzetno povoljnim cenama, a zbog poslovne procene i ogromnog interesovanja, krajem juna, istom vazdušnom „rutom“ leteće i vazduhoplovi kompanije „Germania Flug“.

foto: Fly from Niš

Čelnici Grada i niškog aerodroma prvenstveno su sklopili ugovor sa „Swiss Ejrlajns“-om, a plan je da to bude letnji aranžman, i da prvi avioni krenu sa prevozom od 2. aprila petkom i nedeljom i to sve do 22. oktobra, a okvirna cena povratne karte iznosiće negde oko 80-ak evra. Međutim, zbog, kako kažu zaposleni i niškom aerodromu, zbog ogromnog interesovanja za ovu destinaciju, nedavno se javila i kompanija „Germania Flug“, koja bi trebalo da ima redovne linije iz Niša tokom cele godine.

Prema našim procenama ali i zaista velikog interesovanja naših korisnika, posebno sa područja Kosova i Metohije, i mi ali i švajcarska kompanija „Germania Flug“ procenila je da će ovo biti dobro za obe strane, tako da će i oni krenuti sa prevozom od 23. juna, a cena povratne karte biće nešto skuplja, oko 150 švajcarskih franaka, odnosno oko 140 evra, izjavila je Ivanka Stanisavljević, portparolka aerodroma gostujući u jutarnjem programu NTV-a, i dodala da će ubrzo biti rešene i žalbe na račun usluge odnosno radnog vremena restorana u zgradi, koje će biti produženo čim se stvore uslovi za to.

Švajcarska Germania trebalo bi da leti na liniji Niš-Cirih petkom i ponedeljkom, a u cenu karte su uključene sve takse i sve servisne usluge. Putnike će, kako su najavili iz švajcarske kompanije prevoziti najsavremeniji avion Airbus A319 koji ima 150 sedišta.

Podsetimo, prošle godine niški „Konstantin Veliki“ oborio je sve dosadašnje rekorde sa preko 120 hiljada putnika, a za 2017. godinu planiraju da sa niške piste poleti gotovo duplo više. „Germania Flug“ je koji posle „Wizz Air“-a, „Ryanair“-a i “Swiss“-a, četvrta avio kompanija koja će uvesti redovne linije iz Niša, odakle je trenutno, korisnicima avio- prevoza dostupno čak 9 evropskih destinacija..

N.Marković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *