Novi broj časopisa „Slovo juga“ od danas u prodaji

Pored stalnih rubrika, koje su ispunjene raznovrsnim temama kako bi se zaštitila bogata kulturna baština sa juga Srbije, u ovom broju redakcija časopisa „Slovo juga“ pokrenula je veliki serijal „Srpska srednjovekovna država – 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog“.

Ovaj serijal otkriva nova saznanja o Nemanjićima i prvom međunarodno priznatom srpskom kralju Stefanu Prvovenčanom povodom obeležavanja „800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog 1217 – 2017“. Cilj ove serije tekstova je i promocija našeg bogatog kulturnog nasleđa i afirmisanje vrednosti naše kulture, kao i duhovnosti.

 

U okviru serijala, između ostalog, možete pročitati nešto više o najstarijoj zadužbini Stefana Nemanje, šta je bilo najjače oružje Stefana Prvovenčanog i kako je izgledao susret Stefana Nemanje i Fridriha Barbarose u Nišu.

Pored toga, u ovom broju časopisa „Slovo juga“ saznaćete zašto je, po mišljenju poznatog niškog arhitetke Ivana Redija, neophodno podići spomenik kralju Milanu Obrenoviću u centru Niša. Osim tekstova, u kojima se govori o kulturi i istoriji Niša, možete pročitati priču o muzej kući Bore Stankovića, ali i o nekim zanimljivostima koje se vezuju za Sokobanju.

Osnovna ideja osnivanja štampanog časopisa „Slovo juga“ je revitalizacija kulturne baštine juga Srbije, zaštita bogate materijalne i nematerijalne kulturne baštine sa ovih prostora, kao i negovanje starih merila vrednosti i moralnih normi.

Gradjanin.rs

1 Comment

 1. Lepo ! Svaka čast !
  Tako i trebe! Alal vi vera!
  Kvo će bude „sas negovanje starih merila i vrednosti i MORALNIH normi“…sas „Kurir“-a JOVICU iz BGD-a !
  „Negujte“ stare vrednosti a što vi kolege naj…e..buju… toj je njihov problem ?
  Mož’ me pcujete , grdite … ali Srbija nikad gora /lošija – ne planina/ nije bila. Niko ne vidida nam se od „glavu bije“, kako dodjoše NAJGORI i da nema se oporavimo još 300 godine ! Što reče prof dr Perica /svi ga prisvajamo u deminutivu -te i ja/ , ovi pljačkaju a narod si završava „posao“ ! Koji posao – „posle ili sad“ – prodadoše nas za „crvivu slivu“ i otvoriše „toliko toga“ …narodu oko
  GUŠU ! I u KG, i u NI… i u Surdulicu i u Gurdulicu i u …ma gonite se svi !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *