Novi datum festivala “5 do 100” – ponedeljak, 4.jul!

Festival „5 do 100“, na kome svoje jubileje proslavljaju rok bendovi Galija, Van Gogh i Novembar, umesto u subotu, 2. jula biće održan u ponedeljak, 4. jula (20:00) na Platou Niške tvrđave, levo od Salona77. Pokrovitelj festivala je Grad Niš.

koncert-2

Do pomeranja je došlo jer organizatori „5 do 100“ žele da izbegnu eventualno vremensko i zvučno preklapanje sa programom tradicionalne manifestacije „Internacionalne horske svečanosti“ koja se održava i u subotu i nedelju uveče na Niškoj tvrđavi.

Ulaznice kupljene za 2. jul važe i za 4. jul i nije ih potrebno menjati. Pojedinačna ulaznica za „5 do 100“ 4. jula i dalje košta samo 600 dinara, dok je „Karta za dvoje“ 1.000 dinara! Međutim, od 27. juna pojedinačna ulaznica biće 800, a  „Karta za dvoje“ 1.200 dinara. Prodaja ide preko Eventima.

„5 do 100“ je više od festivala – to je rođendanska žurka i obeležavanje tri značajna jubileja – Galija slavi 40 godina od osnivanja, Van Gogh 30 godina, a Novembar 25 godina! Malo nedostaje do čitavog jednog veka rokenrola! „5 do 100“!

„Biće to pravo slavljeničko veče. Noć jubileja! Događaj je izuzetan, jer se retko kada spoje tri benda koja slave godišnjice“, ističe Nenad Milosavljević, frontmen Galije koja osnovana 4. januara 1976. u Nišu, proslavlja četiri decenije postojanja i hitova kakvi su „Gospi“, „Burna pijana noć“, „Još uvek sanjam“, „Skadarska“, „Trube“…

Nadam se da će ljudi sa osmehom doći da zajednički, rođendanski proslavimo kako dolikuje jubileje svakog od bendova. Niš zaslužuje ovakav spektakl“, kaže Zvonimir Đukić-Ðule, frontmen beogradskog benda Van Gogh, koji je fantastični niz hitova „Neko te ima“, „Mama“, „Hodi“, „Klatno“, „Brod od papira“, „Hodi“, „Spisak razloga“, „Andele moj brate“… počeo sa debi albumom „Van Gogh“ 1986. godine.

Frontmen niškog Novembra Goran Kostić najavljuje da će njegov bend 4. jula „dobrom, brzom i žestokom svirkom“ otvoriti festival „5 do 100“ na Niškoj tvrđavi.

Prodajna mesta u Nišu: Energy music shop – TPC Kalča, prizemlje, Obrenovićeva bb i CD Sound – novi podzemni prolaz, Obrenovićeva bb i prodajna mesta u mreži CS Eventim u Nišu.

V. Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266