Novi koncept Filmskih susreta – glumci će uživo nastupati između filmova

Filmski susreti u Nišu koji se ove godine održavaju po 51 put na Letnjoj pozornici u Tvrđavi imaće nešto drugačiji koncept nego što je to bilo poslednjih nekoliko godina. Nezvanično saznajemo da se planiraju tri premijere, ali za ta ostvarenja kao i za druge filmove traju razgovori sa producentima. Jedna od novina je da će posle mnogo godina karte biti numerisane, sa „dubokom“ štampom i bar kodom. Filmski susreti se održavaju krajem avgusta.

FIlmskiiiii

Niški kulturni centar, organizator susreta se obrukao prošle godine jer za 50-e jubilarne susrete nije organizovao celu manifestaciju na onom nivou na kome je to trebalo da uraditi. Sve je bilo uobičajno bez ceremonijalnih noviteta koji su se očekivali. Sada će biti, prema najavama organizatora „potpuno drugačija priča“.

Miroljub-Jovanovic
Miroljub Jovanović, član direkcije festivala

Miroljub Jovanović iz direkcije festivala nam kaže da će na konferenciji za novinare biti reprezentovane mnoge pojedinosti. Ne otkriva nam mnogo, ali kaže da će otvaranje i zatvaranje biti spektakularnije.

Ne bi bilo u redu da otkrijem neke planove od kojih bi mnogi trebali da se ostvare potpisanim ugovorima ovih dana. Jedna od stvari je i da će biti nastupa glumaca uživo između filmova. Tu mislim na delove monodrama Milana Gutovića,  Branka Đurića, Zijaha Sokolovića i druge – kaže nam Jovanović koji je u direkciju festivala delegiran iz redova gradskog rukovodstva.

Na opštu radost sigurno mnogo poklonika filma na susretima će biti prikazani dokumentarci o legendarnoj niškoj muzičkoj grupi „Lutajuća srca“ i o Fudbalskom klubu „Radnički“ Niš.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *