NPS i ZZS: U Nišu se ne zna ko je vlast, a ko opozicija

Narodni pokret Srbije i stranka Zajedno za Srbiju u Nišu smatraju da je došlo vreme da se građani pobune protiv represije i samovolje sadašnje političke vlasti i da se stane na put nenamenskom trošenju budžetskih para, koje su oduzete od najsiromašnijih građana Srbije i Niša. Oni su na zajedničkoj konferenciji za novinare kazali da je odnos Republike prema našem gradu i jugu Srbije glavni razlog očigledne propasti ovog dela Srbije, kako kažu, kao i da se u Nišu više ne zna ko čini vlast, a ko opoziciju.

nps-zzs1
Branislav Jovanović i Miloš Savić

„Pre neki dan nas je sve iznenadila izjava gradonačelnika da je protiv izbora direktora dečje ustanove „Divljana“, čoveka koji nema dan radnog iskustva za to radno mesto. Iznenađeni smo bili i izjavom gospodina Slavkovića, zamenika gradonačelnika, koji kaže da više neće da ćuti, da je kap prelila čašu i da će Niš postati još veća palanka. Čuli smo i da većnici ne dolaze na posao, a da gradonačelnik nema s kim na svom radnom mestu u gradskoj kući da popije kafu. Više se ne zna ko je vlast, a ko je opozicija u Nišu“, ističe Jovanović koji se osvrnuo i na naučni skup ekonomista u Nišu gde je rečeno kako je Ministarstvo za regionalni razvoj preko potrebno jugu Srbije.

„Danima pričamo da bez Ministarstva za regionalni razvoj koje je postojalo za vreme našeg mandata i novog Nacionalnog investicionog plana nema napretka našeg grada. Dok je to postojalo Niš je bio veliko gradilište, gradila su se obdaništa, škole, bazeni, igrališta, ambulante i još mnogo toga… Međutim i to su ukinuli. Nema Ministarstva za regionalni razvoj, nema NIP-a, nema Jugoistoka, a plaćaćemo i taksu na tv pretplatu Vojvodini i Beogradu. To su činjenice koje neumitno pokazuju da su nam pod hitno potrebni lokalni izbori. Nadamo se da će posle lokalnih izbora koje očekujemo u decembru doći ljudi sa autoritetom koji će ponovo uspostaviti kontakte sa Beogradom i raditi na tome da što više para dođe iz Beograda u naš grad i na jug Srbije kao nekada“, zaključuje prvi čovek niškog NPS-a.

skupstina-grada-nisa
Skupština grada Niša

Miloš Savić, predsednik izvršnog odbora stranke Zajedno za Srbiju u Nišu kaže da u vreme kada građani žive na rubu egzistencije Vlada Srbije donosi odluku o stvaranju još većih nameta.

„Vlada Srbije je odlučila da građanima stvori dodatne namete i od 1. Avgusta je uvela akcize na električnu energiju. Tačno je da će ovakav namet građanima Srbije biti dodatni prihod budžetu, ali nam praksa dosadašnjeg načina rada vladajuće koalicije ne garantuje da će ovaj novac biti utrošen za dobrobit svih građana, već samo pojedinih, onih koji su miljenici sadašnje vlasti. Do danas su građani Srbije trebali da vide benefite uvođenja solidarnog poreza, ali od toga nema ništa, kao što ni od predstojećeg uvođenja akciza na električnu energiju neće biti boljitka, već svakim danom sve teže i teže“ – kaže Savić.

On naglašava da će građani Srbije početi da odjavljulju svoje priključke i za električnu energiju, na isti način kao što su građani Nišu rešili da se isključe sa sistema daljinskog grejanja,

Stranka Zajedno za Srbiju i Narodni pokret Srbije u Nišu postavljaju pitanje:

„Da li se danas, u 21. veku, ovakvim rukovođenjem države i Grada Niša vraćamo 100 godina unazad, kada je stanovništvo živelo bez struje i centralnog grejanja i da li možemo da očekujemo da nam država koliko već sutra uvede akcize i na vodu i vazduh koji svakodnevno dišemo?“

„Javno je poznat podatak da je 400 skupština stanara u Nišu odlučilo da se isključi sa sistema daljinskog grejanja, odnosno preko 20 hiljada ljudi, što zbog nesrazmeno velike cene grejanja, što zbog straha od privatnih izvršitelja koji prinudno naplaćuju i zastarele obaveze“, kaže predsednik izvršnog odbora ZZS Niš i dodaje:

„Čim dođe zima bićemo u velikom problemu, jer će rad gradske Toplane praktično biti doveden u pitanje isključenjem velikog broja potrošača, koji će svoj spas tražiti na uličnim protestima, jer nemaju mogućnost da se greju ni preko Toplane, a ni na struju.“ – slažu se njih dvojica.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. Treba posebno proveriti koliko je naših para otišlo u Radnički,što iz budzeta,što iz Jugoistoka i iz firmi koje su dobijale pare po raznim osnovama iz budzeta grada !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *