NPS: Ljubav prema „Radničkom“ do poslednjeg dinara

Čovek koji je doveden da spase fudbalski klub „Radnički“, Ivica Tončev, kaže za jedan dnevni list da je u ovom klubu, čast izuzecima, na delu ljubav do poslednjeg dinara. Podsećam da sam ja ranije govorio o tome kako se niški funkcioneri guraju za funkcije u „Radničkom“, da najviše vole da gledaju utakmice iz lože, a da ljubav prema klubu nije ljubav do poslednjeg dinara. Dug „Radničkog“, po pisanju medija iznosi blizu 200 miliona dinara“, kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

Branislav Jovanović

On podseća i da je izvršenje budžeta za izgradnju, privredu i poljoprivredu za ovu godinu svega 32 posto, a za sport, turizam i omladinu, gde su vodeći ljudi pripadnici interesnih grupa i kumovi lokalnih funkcionera, čak 80 posto.

Sport su upropastili, fudbal, rukomet, košarku. Vetarpolo kluba nigde nema, njegovi čelnici putuju na Olimpijadu u Rio de Ženeiro, a omladina nam beži iz Niša u Nemačku glavom bez obzira“, naglašava Jovanović i dodaje da je i turizam Niškoj Banji na samom dnu, hoteli u raspadu, ali hosteli gradskih funkcionera zato odlično rade.

Jovanović ističe da fudbalski klub „Radnički“ služi samo za otimačinu, a da ko to kaže glasno dobija navijače ovog kluba za neprijatelje. On kaže da od 1999. godine, kada je bio na čelu gradske vlade, za sport i fudbal u Nišu ništa nije urađeno.

Kada sam bio na toj poziciji promenjen je glavni travnati teren, baš u vreme kada je igrana prijateljska utakmica sa Švajcarskom. Kada sam bio direktor Direkcije za izgradnju Grada donet je Zakon o pomoći građevinskoj industriji i na taj način su sa 50 posto obezbeđena sredstva za izgradnju stadiona „Čair“, rađeni su sportski objekti, urađen je potpuno nov travnati tepih na pomoćnom terenu, a Niš je dobio po prvi put i veštačku travu takođe na pomoćnom terenu stadiona „Čair“, rekonstruisano „Željino“ igralište, urađen glavni teren, tribine, krov, svlačionice stadiona”, podseća Jovanović.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *