NPS: Od gradonačelnika očekujemo godišnji izveštaj

„Politički je bonton da gradonačelnik podnese kako godišnji tako i četvorogodišnji izveštaj o svom radu jer će očigledno naredna sednica Skupštine Grada biti i poslednja u ovom mandatu. Problemi u Nišu se nagomilavaju, a niko ih ne rešava“, rekao je Branislav Jovanović, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu.

Bane-Jovanović1
Branislav Jovanović

On je kao goruće probleme u Gradu naveo utvrđivanje lične odgovornosti za gubitak od 4000 000 000 dinara u JKP „Gorica“, zatim problem u JKP „Mediana“ jer se pominje čak i mogućnost zatvaranja ovog javno komunalnog preduzeća, kako kaže, zbog tužbi radnika za neisplaćene zarade. Jovanović isiče da su problemi i tužbe roditelja dece u obdaništima niške predškolske ustanove „Pčelica“ zbog više zaračunatih obaveza na ime korišćenja usluge ove ustanove.

„Tu je i skandal u vezi rekonstrukcije Toplane „Jug“ gde očigledno remont nije dobro izvršen, pa je angažovan i veštak. Jednostavno treba da se utvrdi lična odgovornost ko je vršio nadzor nad rekonstrukcijom ove Toplane, jer je to bila najveća investicija u gradu od bez malo 2 000 000 evra u prethodnoj godini“,naglašava Jovanović i dodaje da se zbog takvih problema u Nišu zahteva vanredna sednica Skupštine Grada kako bi se utvrdilo između ostalog i šta je sa rešenjem upravnog inspektora da je 19 niških političara isplatilo sebi više zaradu u visini od 15 000 000 dinara.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *