NPS-ZZS: Dok premijer priča o domaćem turizmu, niški čelnici letuju u Turskoj

Narodni pokret Srbije i stranka Zajedno za Srbiju u Nišu na zajedničkoj pres konferenciji postavili su pitanje lokalnoj vlasti, šta se dešava sa izmeštanjem železničkog saobraćaja iz centra grada i osvrnuli se na skorašnju izjavu premijera Aleksandra Vučića koja se odnosi na lokalne samouprave.

bane-i-djurdjevic
Jovanović i Đurđević

„U svojoj izjavi premijer kaže da je posebno katastrofalno loša situacija na lokalnom nivou zbog enormnog zaduženja lokalnih samouprava i katastrofalno lošeg ponašanja, kako kaže, lokalnih samouprava uključujući i svoju stranku. On je rekao da će na narednim lokalnim izborima, kad za to dođe vreme, bojkotovati kampanju. To deluje deprimirajuće kad su lokalne samouprave u pitanju. Mi govorimo godinama unazad da su rezultati ravni nuli. Posebno je loša situacija u našem gradu jer se sve suprotno radi od ovoga što se premijer deklarativno izražava u svojim izjavama. Džaba ti apeli kad niko ne haje“, kaže lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu, Branislav Jovanović i nastavlja:

„Premijer priča o domaćem turizmu dok njegovi čelnici koji vode turizam u gradskom odboru u Nišu, letuju u Turskoj. On priča da se ne zadužuju lokalne samouprave, a Niška lokalna samouprava se zadužila rekordne dve milijarde dinara u izbornoj, a možda i predizbornoj godini što nikad u istoriji ovog grada nije bilo. Priča i o borbi protiv korupcije i kriminala, međutim vidimo da su lokalni funkcioneri olakšali budžet u poslednje tri godine zbog više primljenih plata i stimulacija koje su nezakonito dobijali na lokalnom nivou. Ja ne znam šta čeka Tužilaštvo za organizovani kriminal, zašto ne ispita pljačku kojoj je očigledno izložen niški budžet“, pita Jovanović.

Kada je Zakon o utvrđivanju porekla imovine u pitanju, Jovanović kaže da premijer treba započne čistku prvo u redovima svoje stranke, odnosno, kako predlaže, treba prvo ispitati poreklo imovine predsednika Srbije i njegovih sinova.

Milan Đurđević, potpredsednik gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju u Nišu kaže da od izmeštanja železničkog saobraćaja u Nišu imamo samo prazna obećanja.

„Čelnici Grada su nam, još nakon preuzimanja vlasti, obećali da će izmestiti železnički saobraćaj iz centra grada međutim od toga ništa. Ono što znamo je da je Evropska unija obezbedila milion i po evra preko tih projektnih aktivnosti za izradu projektne dokumentacije, da su tenderi raspisani negde 2013.god. i da negde krajem 2014.god. gradski većnici i gradski funkcioneri kreću sa obećanjima da će negde u proleće 2016.god. da se krene sa radovima, ne sa nekim izborom ponuđača, nego da se krene sa radovima“, kaže Đurđević i dodaje da je i narodni poslanik ZZS Blagoje Bradić postavio ovo pitanje republičkim vlastima.

„Ovo pitanje je dodatno aktuelizovano time što se i u skorije vreme dešavaju problemi sa signalizacijom na pružnim prelazima u Nišu i potrebno je otvoriiti četvore oči, kako naš narod kaže, kako bi se prešlo preko tih pružnih prelaza, jer očigledno iz dana u dan sve više i više dolazi do kvarova na toj signalizaciji. Grad se ni toga nije dotakao, bez obzira što je to republička nadležnost. Znači, ne interesuje ih da popravljaju signalizaciju i da utiču na veću bezbednost građana Niša“, kaže Đurđević.

NPS i ZZS traže od čelnika Grada, koji tvrde da su ovi projekti rađeni i da su pri kraju, da kažu koliko sve to košta i dokle se stiglo sa projektima.

„Mi smatramo da koliko god koštalo cena nije velika s obzirom da su bačene pare i za gradsko saobraćajno preduzeće Baograd iz budžeta Republike Srbije, za Beograd na vodi i slično. Tako da, ako je potrebno da Grad oslobodimo stega i da se omogući da se normalno razvija, cena nije važna. Kad imate tu kompoziciju koja prolazi kroz Niš on je podeljen na dva dela i to ometa u svakodnevnom radu i životu“, naglašava potpredsednik gradskog odbora ZZS u Nišu i dodaje:

„I pored toga što kažu da nema novca, za Beograd i Vojvodinu ima, pogotovu kada dođe do nekih političkih trzavica u koaliciji na vlasti ili kad treba da „kupe“ nekoga iz opozicije tada i te kako ima novca, a za izmeštanje železničkog saobraćaja u Nišu nema“, zaključuje Đurđević koji apeluje da što pre treba krenuti sa rešavanjem ovog problema.

2 Comments

  1. Mnogo obecanja,mnogo kritika,a nas mlade interesuje ucinak.Nadamo se da ce se nesto dogoditi da vratimo veru,vremenom da povratimo dostojanstvo ili ce prkosenjem vasti i opozicije jos dugo ostati u senci stranackih ambicija.Naravno ambicija pojedinaca koje ce vesto prikazati kao opste dobro gradjana.

  2. Da , da… To je gorući problem naše države !!! I Neda Arnerić je glasala iz Bodruma a vi podržavate Vučića sa njegovim nebulozama ! Ne sekirajte se , gradjani Niša će sigorno da vam se jave iz Podruma , Sićevačkog , Malčanskog , Aleksinačkog, Vlasotinačkog… bez vaučera !
    Ne kaže naš NAROD bez veze: „Zaludan pop jariće krsti“ , te i vi a i „ostala opozicija“ ! Sada , ako ne steknete „pozitivna brojanja /J.J. Zmaj -„Neven“/ , ne znam kada ćete ? I vi „obeliste obraz , kao čavka čelo“! Sve za dobrobit naroda JUGA Srbije !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *