NPS-ZZS: Niška vlast skriva istinu od naroda

„Narodni pokret Srbije i stranka Zajedno za Srbiju očekivali su da na sednici Skupštine Grada Niša, koja je zakazana za četvrtak, na dnevnom redu bude i izveštaj o radu ove lokalne vlasti, kako godišnji tako i četvorogodišnji. Međutim, te tačke nema kao što nema ni izveštaja o radu Državne revizorske institucije o načinu trošenja budžetskih sredstava u 2014. godini“, rekao je Branislav Jovanović predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa strankom Zajedno za Srbiju.

bane-i-deverce
Branislav Jovanović i Miloš Savić

On kaže da je sakupljeno dvadeset potpisa, a nedostaje još jedan kako bi se ta tačka uvrstila u dnevni red. Jovanović ističe da potpisa nema od onih koji su preko društvenih mreža i preko niških medija apelovali da istina izađe na površinu misleći pritom i na odbornike, ne samo opozicije, nego i vladajuće većine.

„Za nas je ohrabrujuća činjenica to što je jedna mlada odbornica SNS-a koja trenutno živi na Malti, a koju je inače beznađe oteralo iz zemlje, dala podršku ovoj inicijativi. Ona je dala svoj potpis čak sa Malte, dok ovi, kako da kažem, stručnjaci i intelektualci do ovog trenutka nisu potpisali iako im je to ponuđeno“,objašnjava prvi čovek niškog NPS-a.

On se osvrnuo i na Izveštaj Upravne inspekcije vezan za 19 niških funkcionera koji su dobili 15 000 000 dinara više sredstava na ime zarada nego što im pripada po zakonu.

„Nema ni tog izveštaja, a nema ni izveštaja o loše izvršenom remontu kotlova u toplani „Jug“, a to je najveća investicija prošle godine od čak 3 000 000 evra. Grad će sigurno pretrpeti veliku štetu i nema odgovornosti nadzornog organa za loše izvršene radove“, zaključuje Jovanović.

Miloš Savić: Zaštititi bankovne račune

Miloš Savić, predsednik izvršnog odbora ZZS Niš kaže da će se stranka Zajedno za Srbiju zalagati preko svojih predstavnika u Parlamentu, odnosno da će podneti inicijativu za zakonsko regulisanje i uvođenje žaštićenih računa, na kojima će banka nakon pristizanja uplate preneti minimum trećinu sredstava svakog meseca i na taj način zaštiti građane od privatnih izvršitelja i omogućiti im da imaju osnovna sredstava za život u toku meseca.

„Jednostavno, ne može se ljudima uzeti sve što prihoduju u toku meseca i sav novac uputiti u javna preduzeća koja prave najveće poslovne gubitke u našem gradu i državi“, kaže Savić.

On je na kraju dodao da koristi priliku da osudi ponašanje i obraćanje zamenika gradonačelnika, Ljubivoja Slavkovića, preko društvenih mreža koje je, kako naglašava, prosto i vulgarno.

„Ako zamenik gradonačelnika već ne želi da podnese ostavku na javnu funkciju koju obavlja, zbog ovakvog svog obraćanja, bar bi trebao da prestane da koristi društvene mreže i da daje loš primer mladima koji su najveći korisnici tih istih društvenih mreža“, zaključuje predsednik IO ZZS Niš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *