NURDOR nastavlja sa humanitarnim akcijama za prikupljanje novca za izgradnju nove klnike

Nakon mnogobrojnih akcija, javnih apela i neiscrpne višegodišnje borbe koja je urodila plodom, jer je prva faza grubih radova na izgradnji nove hemato-onkološke Klinike pri Dečijoj klinici u niškom KC već gotova, volonteri i članovi, zajedno sa roditeljima nastavljaju na sve moguće načine da prikupe novac za nastavak i što skoriji završetak radova posebne zgrade, u kojoj će se lečiti deca koja boluju od najtežih malignih bolesti.

Naime, ova akcija je pokrenuta još pre nekoliko godina, jer je predijatrijska hematoonkologija malog kapaciteta i u nezadovoljavajućem stanju za lečenje ovako delikatnih bolesti kako su objasnili u Nacionalnom udruženje roditelja dece obolele od raka. Nakon mnogobrojnih donacija mnogih dobročinitelja, SMS akcije i pomoći države da u vidu „pokrivanja“ troškova PDV-a za obe faze, volonteri na humanost pozivaju uveliko i tokom novogodišnjih praznika, jer je uveliko u toku akcija prodaje liciderskih srca, slikovnica, magnetića i čestitki po tržnim centrima u Nišu.

Radica Tonić, koja je i sama nekoliko puta, kao predsednica Skupštine stanara zgrada u Romanijskoj koje su poznate pohumanosti, učestvovala u ovakvim i sličnim akcijama ističe da ovakva podrška umnogome znači, pre svega u emotivnom smislu a onda i u finansijskom.

Nažalost, bolest ne zna da broji, ne bira uzrast, boju kože ni imena, ulazi u domove bez kucanja, pitanja i zvanja, a kada je reč o maligime bolestima, ne samo da su opasne, teške i duge nego su i veoma skupe, tako da mislim da ne samo ja, već cela Srbija ima samo reči hvale za NURDOR i sve one koji su deo organizacije, jer najmalđima ova podrška, od životne je važnosti, navodi gđa Tonić.

Sama novogdišnja akcija trajaće do završetka novogodišnjih praznika, ali će volonteri Udruženja borbu za novac svakako nastaviti na drug način i nakon Božića.

Podsetimo, plan je da u nastavku Dečije klinike niškog KC bude izgrađen dvospratni objekat površine 750 kvadratnih metara, u čijem prizemlju će biti smeštena dnevna bolnica proširenih kapaciteta, dve ambulante, ordinacija psihologa i velika igraonica, dok će na drugom spratu biti stacionarni deo sa šest jednokrevetnih soba, dve dvokrevetne sa kupatilom i pomoćnim krevetom za roditelja, ali i najbitnije, tri sobe na odeljenju intezivne nege.

N.Marković

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *