O 40 godina niškog rokenrola na promociji knjge „Enciklopedija niškog rokenrola“

U susret muzičkom festivalu „Nisomnija“, koji će se održati 14. i 15. juna u dvorištu Banovine, danas od 18 sati u Maloj sali NKC-a održaće se promocija knjige „Enciklopedija niškog rokenrola (1962-2000)“. Ova knjiga, kaže autor, namenjena je pre svega mlađoj generaciji koja nije imala prilike da sazna nešto više o starim dobrim vremenima

Autor knjige koji će lično predstaviti ovo izdanje je Vladan Stanojević koji je sažeo podatke o svim bendovima iz Niša koji su postojali u periodu od 1962–2000 godine.

„Osnovni cilj koji sam sebi postavio pišući ovu Enciklopedija niškog rokenrola, bio je da dokažem da u Nišu kao gradu u kojem smo u onom vremenu koje u kontinuitetu traje sve do današnjih dana imali evropska i svetska događanja i da ako smo ikada u nečemu mogli za sebe da kažemo da smo deo Evrope i sveta onda je to svakako rokenrol“ – navodi Stanojević

Gosti autora biće Tomi Aleksić i Žarko Bajagić (Daltoni) koji će govoriti o šezdesetim godinama, Spomenka Đokić (Lutajuća srca) govoriće o sedamdesetim, Branislav Božinović (Kerber) govoriće o osamdesetim, Vladan Božilović (Totalni klošari) govoriće o devedesetim.

Promociji će prisustvovati i rok kritičar Dragan Aranđelović-Ara, a Tomi Aleksić će izvesti neke od pesama koje su obeležile određene periode o kojima će se govoriti.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *