O manjku kanti za smeće i kontejnera i lošem radu komunalnih preduzeća, na tribini „Kako do boljeg upravljanja otpadom?“

U susret Međunarodnom danu planete zemlje, Zeleno-levi front Niš danas organizuje tribinu pod nazivom „Kako do boljeg upravljanja otpadom?“. Tribina će se održati u prostorijama ZLF-a Niš, sa početkom u 19 časova.

Iz Zeleno-levog fronta kažu da Grad Niš karakterišu brojni problemi u oblasti upravljanja otpadom kao što su nepostojanje primarne selekcije, manjak kanti za smeće i kontejnera, loš rad komunalnih preduzeća, gradska deponija koja ne ispunjava standarde i brojne divlje deponije.

„Na tribini ćemo govoriti o tipovima otpada, problemima upravljanja otpadom u Nišu, ali i o našem planu za sprovođenje primarne selekcije i uspostavljanju održivog sistema upravljanja otpadom“ – kažu iz ZLF-a.

Dodaju da sadašnja gradska vlast nije pokazala nikakvo interesovanje za rešavanje ovih problema, te su ovi problemi postali još ozbiljniji.

„Primarna selekcija otpada je ključni preduslov za uspostavljanje efikasnog i ekonomski smislenog sistema upravljanja otpadom, ali je neophodno raditi na povećanju procenta reciklaže i uređenju gradske deponije“ – ističu iz ZLF-a.

O problemima i rešenjima na tribini će govoriti  članovi Zeleno-levog fronta, Robert Kasumović, farmaceut i ekološki aktivista i Saša Petrović, kopredsednik Zeleno-levog fronta Niš.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *