Obrt u istrazi: Ubio ženu pa optužio razbojnike?

Goran Živković (52) iz Medoševca uhapšen je u ponedeljak uveče, zbog sumnje da je usmrtio svoju suprugu Jasminu (48) u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Moše Pijade broj 8.

medosevac-kuca
Kuća Živkovićevih u Medoševcu

Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu, potvrdio je da je osumnjičenom za teško ubistvo, po nalogu VJT, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Beživotno telo nesrećne žene, sa povredama na glavi nanetim metalnim predmetom, pronađeno je rano ujutru u kući, dok je njen suprug Goran prebačen u Klinički centar.

Živković je rano otišao da isprati sina na autobusku stanicu. A kada se vratio, i ušao u kuću, kako je tvrdio, “neko ga je udario sa leđa i onesvestio”.

U kući je izvršena premetačina, ali se sumnja da je razbojništvo samo fingirano. Sumnja da je usmrtio svoju suprugu pala na Živkovića zbog tragova pronađenih na licu mesta, kao i zbog izjava svedoka da je bio nasilan prema svojoj ženi.

Naime, u Medoševcu pričaju da je bilo često bračnih razmirica i da je moguće da bi Goranova ljubomora mogla da bude motiv teškog zločina.

Inače, posle pregleda u Kliničkom centru, utvrđeno je da Živković nema teže telesne povrede i da nije životno ugrožen. Primljen je u Urgentni centar, zbog povreda temenog dela glave, sa krvnim podlivom i površinskim ozledama.

Kako se nalazio u teškom psihičkom stanju, Živković je u toku dana bio upućen i na psihijatrijski pregled na Kliniku za mentalno zdravlje.

Ljubiša Mirković, komšija Živkovića, kaže da je ušao na trenutak i od ulaza kuće i video komšinicu Jasminu kako leži u krevetu sa povredama na glavi.

Istračao je odmah napolje i pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Prethodno sam čuo kako neko prigušeno traži pomoć – priča Mirković. – Glas je dopirao iz dvorišta Živkovića a potom sam ispred kuće, na travi, video Gorana kako je sedeo oslonjen na gredu. Nešto je mrmljao, ali sam uspeo da razaberem da priča da ga je neko napao i udario kada je pokušao da uđe u kuću.


Poslednja vest: Goran Živković je bio podvrgnut na popularnom poligrafu gde se odao i priznao ubistvo supruge metalnom šipkom sa 13 udaraca.


niskevesti.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *