Obustava rada u školama nakon tragedije: Sindikat zahteva smenu ministra prosvete

Učenici i prosvetni radnici širom Srbije su u šoku nakon tragične pucnjave u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, u kojoj je osmoro učenika i radnik obezbeđenja izgubilo život. Zbog zabrinutosti za bezbednost učenika i zaposlenih, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) saopštio je da će obustaviti rad u svim školama.

NSPRS upućuje oštre kritike na račun ministra prosvete Branka Ružića, zahtevajući njegovu hitnu smenu. Sindikat tvrdi da je Ministarstvo prosvete ignorisalo njihove pozive za poboljšanje bezbednosti u školama. Prema rečima Sindikata, konkretne predloge i jasan stav o problemu bezbednosti u školama ministru Ružiću ponovio je predsednik sindikata Dušan Kokot na javnoj raspravi o izmenama i dopunama Zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja u Palati Srbija pre samo desetak dana.

U saopštenju Sindikata izraženo je saučešće porodicama nastradalih, dok su povređenima poželeli brz i uspešan oporavak. U svetlu ovih događaja, NSPRS zahteva hitne promene u sistemu obrazovanja kako bi se osigurala bezbednost i kvalitet obrazovanja za sve učenike i zaposlene.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *