Odbornici pogazili izbornu volju građana Niša

Odbornička grupa „Jedinstvena Srbija – Ruska stranka – SNP“, koja u Skupštini Grada Niša ima pet odbornika, pristupila je Srpskoj naprednoj stranci.

foto: SNS (klik za uvećanje)

Potpredsednik Jedinstvene Srbije, istovremeno i predsednik Okružnog odbora te stranke u Nišavskom okrugu i šef odborničke grupe „Jedinstvena Srbija – Ruska stranka – SNP“, Nikola Ilić na konferenciji za novinare u Nišu istakao je razloge zbog kojih je njihova odluka o priključenju Srpskoj naprednoj stranci bila jednoglasna.

Nama je najveća motivacija za dolazak u Srpsku naprednu stranku politika našeg predsednika Aleksandra Vučića koja na uspešan, hrabar i mudar način donosi rezultate na međunarodnom i domaćem planu. To je politika novih autoputeva, novih bolnica i fabrika, a mi Nišlije smo najbolji svedoci svega toga“, istakao je Ilić.

Ovim potezom odbornici su praktično obesmislili izbore. Građani su glasali na biralištima za Marinu Dejanović, tadašnju odbornicu Demokratske stranke koja će kasnije preći u SNP, a od pre neki dan u SNS. Miroslav Krstić je bio deo ekipe koja je na izbore izašla u okviru GG“Iskreno za Niš“. Nije mu mnogo trebalo da pređe u Jedinstvernu Srbiju, a sada i u SNS. Tu je i odbornik Ruske stranke koja se sada u Nišu stopila sa naprednjacima.

Na drugoj strani rukovodstvo Jedinstvene Srbije demantovalo je izjavu sada već bivšeg predsednika Okružnog odbora JS Nikole Ilića da ta stranka više ne postoji na području Niša zbog prelaska njenih članova, funkcionera i odbornika u Srpsku naprednu stranku.

Potpredsednik Jedinstvene Srbije Vojislav Vujić rekao je na konferenciji za novinare u Nišu da je iz JS otišlo „svega petoro ljudi“.

Oni su u ‘miraz’ hteli da ponesu 3.500 članova Jedinstvene Srbije u Nišu, ali ni delić te cifre nisu zakačili. Hteli su da se udaju sa lažnim mirazom i verovatno će morati da objasne mladoženjama šta se desilo“, rekao je Vulić.

Vujić je za članove Jedinstvene Srbije koji su prešli naprednjacima rekao da su „šačica domaćih izdajnika“ i kao dokaz da ta stranka funkcioniše u Nišu u punom sastavu predstavio sve aktuelne predsednike opštinskih odbora JS.

On je kazao da u poslednje vreme druge političke stranke smišljeno pokušavaju da kupe funkcionere i članove Jedinstvene Srbije sa namerom da spreče rast popularnosti te stranke i njenog predsednika Dragana Markovića Palme.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *