Odbornici SNS i DS prekrojili izbornu volju građana Medijane – Milan Krstić podneo ostavku

Pojedini članovi Srpske napredne stranke i Demokratske stranke prekrojili su biračku volju građana opštine Medijana u Nišu. Dva odbornika Demokratske stranke su se pridružila Srpskoj naprednoj stranci tako da su te dve skupine (11 odbornika) napravile novu odborničku grupu SNS Medijana i naterale dosadašnjeg predsednika opštine Medijana, Milana Krstića da podnese ostavku što je on jutros i učinio. Ovi odbornici su u inicijativi naveli da je budžet nenamenski trošen i da je Krstić koristio sredstva za svoju ličnu promociju. On je prilikom podnošenja ostavke rekao da je devet od 11 odbornika glasalo za taj isti budžet, tako da je njihovo obrazloženje neprihvatljivo.

Milan Krstić podnosi ostavku za govornicom

Njegovo mesto, po svemu sudeći, zauzeće Nebojša Kocić Šone koji je pre mesec dana prešao iz Demokratske stranke u SNS. Sednica na kojoj bi on trebalo da bude izglasan zakazana je za danas. Demokratska stranka je sada u Medijani ostala s jednim odbornikom.

Ja sam mandat dobio od Srpske napredne stranke i slažem se sa odlukama partije. I dalje ostajem član. U svim velikim strankama postoje struje, pa i u Srpskoj naprednoj stranci, najvećoj stranci. To je moja stranka i ima unutarstranačkih problema. Danas smo ovde zbog toga što je 11 odbornika podnelo inicijatuivu za moju smenu. Odmah da kažem da obrazloženje koje su podneli da se nenamenski trošio novac za ličnu promociju, meni nije prihvatljiv. Za godinu i tri meseca mnogo toga se pokrenulo na Medijani – rekao je Krstić.

Nebojša Kocić Šone, dojučerašnji član DS, a danas SNS
Jedanaest odbornika (DS 2+SNS 9) koji su podneli inicijatuivu za Krstićevu smenu (klik za uvećanje)

Volja građana je ovim prekrojena jer oni koji su glasali za Srpsku naprednu stranku nisu očekivali da im predsednik bude dojučerašnji demokrata, a oni koji su glasali za DS sigurno se ne slažu ns prelaskom ova dva odbornika naprednjaka. Tako je ceo izborni proces, koji je u Medijani čak i ponovljen, apsolutno obesmišljen. Poznato je da u niškom SNS-u ima dve jake struje, tako da je ovo „pobeda“ jedne, ali danas od naprednjaka niko zvanično nije hteo da kaže ko je na čelu te struje pa ni Milan Krstić.

Uroš Radulović, sekretar skupštine je neočekivano podneo ostavku na ovu funkciju.

Nebojša Kocić Šone je rekao „Građaninu“ da za sada ne može da daje izjave jer je takva politika stranke.

Vladimir Milošević, jedini preostali odbornik DS u opštini Medijana kaže da je ovo dokaz „da su SNS-u građani Medijane na poslednjem mestu i da nemaju valjane kadrove iz svojih redova koji bi bili postavljeni na mesto predsednika opštine“.

M.S.

4 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *