Odbornik Nonić protestuje ispred SG Niša zbog medijskog mraka

Srđan Nonić, odbornik grupe „Niška inicijativa“ u Skupštini grada Niša počeo je jutros, 20. maja, kako je rekao, svoj lični protest ispred Gradske kuće odnosno kabineta gradonačelnika Niša.

Srđan Nonić, foto: FB

Nonić je od jutros dočekivao zaposlene u kabinetu gradonačelnika i upozoravao ih na, kako je rekao, „medijski mrak koji vlada u gradu“.

Počinjem protest zbog medijskog mraka, zbog 94 miliona dinara koje znamo da dajemo za medije iz budžeta Niša dok skoro svi mediji služe za promociju kadrova jedne političke grupacije, a koji nam objašnjavaju da u gradu nema nikakvih problema. Protestujem i protiv toga što ne znamo koliko dajemo podobnim medijima iz gradskih preduzeća i opština. Ovde ću biti svakodnevno do okončanja konkursa pa ćemo da vidimo ko će i koliko narodnih para da dobije. Građani su do sada bili prevareni, moja dužnost je da se borim protiv toga.

On kaže da ukoliko neko odluči da mu se pridruži, neće odbiti ničije društvo.

Ne pozivam građane niti bilo koga drugog da bude samnom, previše puta su neki zloupotrebili nezadovoljstvo za svoje lične ciljeve u obliku protesta. Mi smo kao odbornici plaćeni za naš posao, pa makar i 1 dinar bili plaćeni. Skupština grada je obesmišljena, a mi predstavnici građana nemamo gde da iznesemo stavove i politička mišljenja – kaže Nonić.

Iz gradskog budžeta je za ovui godinu izdvojeno 79 miliona dinara, ali kako Nonić objašnjava još 15 miliona dinara je izdvojeno kao diskreciono pravo gradonačelnika da pokloni medijima bez konkursa.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *