Održan humanitarni NELTA teatar za lečenje studenta Srđana Mitića

Udruženje nastavnika engleskog jezika Niša – NELTA i Filozofski fakultet u Nišu organizovali su humanitarni NELTA THEATER/THEATRE FEST. Ovaj festival ima za cilj da prikupi što više novca za lečenje Srđana Mitića, studenta novinarstva, koji boluje od multipleks skleroze i koji mora na operaciju u Ukrajinu.

nelt
Organitzatori manifestacije

FEST je održan bioskopu Kupina, a svi koji su hteli mogli su da daju dobrovoljne priloge.

“Na festivalu učestvuju skoro sve osnovne i srednje škole iz Niša. Cilj je da se prikaže šta su sve nastavnici sa svojim učenicima radili tokom godine i da se prikupi novac za lečenje Srđana Mitića”, izjavila je Mirjana Kostadinov, profesorka engleskog jezika u Ekonomskoj školi u Nišu i predsednica udruženja NELTA.

Srđanove kolege kažu da je pre nego što je bolest napredovala on bio izuzetno aktivan. Svirao je gitaru i redovno dolazio na predavanja i izlazio sa društvom. Kako bolest napreduje on se sve teže kreće.

Ljiljana Marković, profesorka Filozofskog fakulteta u Nišu naglasila je da ne postoji određeni rok do kada Srđan treba da ode na lečenje, ali da je svakako poželjno da to bude što pre. Filozofski fakultet će finansirati put do Ukrajine za Srđana i njegovog pratioca.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *