Oko Niša kataklizma, a u Nišu „baba se češlja“!

Stanovnike najsiromašnije niške opštine Palilula, pogodila je ovih dana velika nesreća. Iz fotografija vidi se da je narod u Novom Selu, Belotincu, Međurovu pa i Gabrovcu, Mramoru i još nekim zaseocima ostavljen na milost i nemilost prirodi. Istina, reč je o tome da su posle bespravne gradnje zatrpani odvodni kanali pa se zato i dogodila poplava.

Nišu preti zaraza, ako nadležni hitno ne reaguju

Dobro, gde nam nisu zatrpani odvodni kanali danas u svim društvenim sferama? Neomalterisane kuće, čak više od 150 njih, su u vodi. Ne pamtim Nišlije koje ne pomognu kad treba. Nišlije retko vole komšiju, ali uvek priskoče u pomoć! Šta se sada dogodilo? Zna li grad kako oko osamdesetoro dece tamo živi u poplavi? Ne znamo! Mediji emituju bespolne izveštaje, a deca nose vojničke čizme! Predsednik opšine Palilula, nemoćan. Može da posećuje poplavljene, ali ne i da rešava problem. I na kraju, što se razlikuje poplava u Obrenovcu i Novom Selu?

Nišu preti zaraza, ako nadležni hitno ne reagujuPrvog dana su Nišlije u obrenovac poslale 60 tona robe kao pomoć. Ne čudi me što političari peru ruke od ovih poplava i klizišta nego neke Nišlije koje znaju da tamo postoji ozbiljan problem, a niko ne reaguje, da pomogne. Gde je sad država da „ustane“ zbog nesreće ovih ljudi? Ako si loš čovek, ne možeš od života ništa ni da očekiješ. Ako pomogneš, ipak ima nade da budeš srećan. Bar, nakratko. U današnjoj Srbiji.

M.Smiljković foto:D.Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *