Olimpijada iz ruskog jezika na Filozofskom fakultetu u Nišu

Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu sa Slavističkim društvom Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ove godine organizuje 11. NIS Olimpijadu iz ruskog jezika, u subotu, 25. maja, na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Na 11. NIS Olimpijadi, pravo učešća imaju učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola i učenici svih razreda svih srednjih škola u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Cilj ove manifestacije, kažu organizatori je promovisanje i popularizacija ruskog jezika, i dodaju da najbolje učesnike očekuju prigodne nagrade. U finale su se plasirali učesnici iz brojnih osnovnih i srednjih škola iz Srbije i čitavog regiona, nakon održanog prvog i kvalifikacionog kruga.

„Kompanija NIS kroz program „Energija znanja“ od 2013. godine organizuje NIS Olimpijade znanja iz ruskog jezika, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ruskim centrom. Ove godine sa Slavističkim društvom Srbije domaćin će biti Filozofski fakultet u Nišu i Departman za ruski jezik i književnost” – navode organizatori.

Olimpijada je 2014. godine uključena u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *