Opereta Johana Štrausa „Slepi miš” ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu

Opereta Johana Štrausa “Slepi miš”, ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu i biće izvedena u ponedeljak 27. marta 2017. godine sa početkom u 19 časova. Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta svakog radnog dana od 10 do 20 časova. Reditelj ove popularne operete je Ivan Vuković, dirigent Milena Injac, a celo delo je na srpskom jeziku.


Radnja ove operete u tri čina događa se u banji u blizini velikog grada. Libreto, po Mejaku i Haleviju, napisali Hafner i Žene, a praizvedba odigrala se u Beču, 5. aprila 1874. godine.

Nosilac projekta je Fakulteta umetnosti u Nišu uz podršku Narodnog pozorišta Niš, Narodnog pozorišta Beograd, Studentskog kulturnog centra Niš, Niškog simfonijskog orkestra, Grada Niša, Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Temeljnim pripremama premijerno izvođenje operete „Slepi miš“, nakon 50 godina, održano je 22. maja 2013. godine i time načinjen prvi korak ka obnovi Niške opere. Postavljanje prve operske predstave u Nišu, posle višedecenijske pauze, podrazumevalo je prvenstveno oslonac na niške snage sa skoro 300 izvođača od kojih je preko 120 na sceni. Premijera kao i sva sledeća izvođenja bila su rasprodata i ispraćena sa oduševljenjem i ovacijama mnogobrojne publike.

Operetom “Slepi miš” Johana Štrausa, Fakultet umetnosti i Narodno pozoriste u Nišu, gostovali su na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u ponedeljak 28. aprila 2014.godine. Uspešno izvođenje operete beogradska publika nagradila je stajaćim ovacijama i dugim aplauzom.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *