Opljačkana porodica iz Niša u Solunu za Uskrs

Opljačkanim Srbima u Solunu u Grčkoj preseo je odmor za vreme pravoslavnog praznika Uskrsa jer su im automobili prvog dana ovog najveće verske svetkovine, poharani. U noći između 28. i 29. aprila desetak automobila sa srpskim tablicama je obijeno, a iz njih je ukradeno sve što može da se ponese.

Šetalište u Grčkoj

Jedan od pokradenih građana Srbije je i Predrag M., poznati niški ugostitelj kome su iz automobila nestali čak pokloni za decu.

To je stvarno neverovatno kako se dogodilo jer sam praktično iz sobe hotela gledao u automobil na privatnom parkingu. Kada smo stigli, odmah se dali u šetnju Solunom. Nakupovali smo neke stvari, neke poklone za najbliže i pošto je auto na privatnom parkingu, ostavili smo sve kupljeno u gepek da ne bi nosili gore u sobu. Računali smo da smo tu sigurni. Za sutra smo planirali da odemo do jedne malo udaljenije destinacije na moru – priča Mitić.

On kaže da je čak uveče do duboko u noć gledao svoj auto pošto je bio na terasi.

Ujutru imam šta da vidim, obijen auto sve nestalo. Odem do recepcionara da pozove policiju,a  on će „mrtav ladan“ da mi kaže „pa policija ne radi, Uskrs je“. Ostao sam u čudu. Posle ubeđivanja, on je kao pozvao policiju. Čekali smo, ali nisu došli. Znao sam i da prijavim, od pronalaska lopova nema ništa.  Imali smo uplaćen još jedan dan, ali toliko mi je bio upropašten odmor da stavih porodicu u auto i ‘ajmo za Niš. Posao u Nišu ionako ide katastrofalno, ostali nam tih par stotina evra pa rekoh da ih ljudski potrošimo, al’ nije se dalo. Na granici posle sat vremena saznam da je još Srba opljačkano i da niko od Grka „pet para za to nije dao“ – objašnjava Mitić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *