Opozicija ispituje da li se pred lokalne izbore uvoze birači – Na nekim adresama oko 40 prijavljenih

Novi DSS i Koalicija „Niš, moj grad“, formirali su i predali zahtev za informaciju od javnog značaja Ministarstvu unutrašnjih poslova sa ciljem, kako kažu, da se ispita da li i u Nišu prema receptu iz Beograda aktuelna vlast planira da uvozi birače.

Gradski odbornik i kopredsednik opozicione koalicije „Niš moj grad“, Miodrag Stanković kaže da se od MUP-a traži tačan broj prijavljenih lica sa prebivalištem u Nišu na kraju 2022. godine, broj novoprijavljenih lica do izbornog dana prošle godine kao i broj od tog dana do 8. marta ove godine uz podatak prethodnog prebivališta svih novoprijavljenih lica.

„Ovo je samo jedna od metoda koju smo primenili u cilju razotkrivanja vlasti ukoliko je radila na uvozu birača iz drugih opština i gradova iz okruženja u grad Niš“ – rekao je Stanković.

Slađana Miletić, narodna poslanica i potpredsednica izvršnog odbora Novog DSS-a, dodaje da će opozicija uraditi sve što je u njenoj moći da spreči vlast u pokušajima da se učini izborna krađa, i da je trenutno to jedini fokus.

„Nije nužno da na Narodni pokret za državu koji formiraju naprednjaci opozicija treba da odgovori jednim širokim savezom za izbore, prioritet je borba za izborne uslove koji će omogućiti da građani slobodno biraju“ – kaže Miletić.

A da nema dileme da SNS krade izbore, i da to radi godinama, ističe gradski odbornik i kopredsednik koalicije „Niš, moj grad“, Dragoslav Ćirković.

„Vlast je uhvaćena na delu na poslednjim izborima u Beogradu, kao i na republičkim izborima, kada je Evropska komisija došla do saznanja šta se dešava u našoj zemlji. Imamo informacije da na pojedinim adresama sa brojem nula ima blizu 40 prijavljenih birača. To nam je jasno ukazuje da stvari idu naopako“ – zaključuje Ćirković.

Zahtev za informaciju od javnog značaja su potpisali Novi DSS, Koalicija Niš, moj grad, Narodna stranka, Pokret za preokret, Novo lice Srbije, Socijaldemokratska stranka i Dosta je bilo.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *