Opozicija: Masovnim protestom protiv otimačine niškog aerodroma

U zajedničkom saopštenju političkih organizacija koje se predstavljaju kao opozicione, najavljen je protest ispred Skupštine grada Niša u trenutku održavanja sednice parlamenta. Predsednik Skupštine Niša, Rade Rajković rekao je danas da će se sednica održati sledeće nedelje, a posle dogovora sa odborničkim grupama.


Saopštenje potpisali:

Demokratska stranka – Niš, Dosta je bilo – Niš, Dveri – Niš, Levica Srbije – Niš, Narodna stranka – Niš, Niška inicijativa, Nova stranka – Niš, Pokret slobodnih građana – Niš, Pokret za preokret – Niš, Socijaldemokratska stranka – Niš.


Težak nasrtaj korumpiranog naprednjačkog režima na Niš, koji bi zarad svog plena da žrtvuje niški aerodom, zahteva organizovani, zajednički odgovor svih Nišlija, zbog čega udružena niška opozicija poziva na beskompromisni otpor i protest u danu kada gradski odbornici budu odlučivali o sudbini naše vazdušne luke, navodi se u ovom saopštenju.

Opozicija kaže da podržava odlučnost građanskih aktivista i organizacija u borbi protiv otimanja niškog aerodroma, kao i hrabre pojedince koji su u javnosti iznosili istinu potkrepljenu stručnim analizama.

Zato je važno da borbu zajedničkim snagama, na svim frontovima i sa našim sugrađanima, nastavimo na terenu na kojem je možemo i dobiti – političkom. Režimski odbornici dobili su nalog od svog partijskog šefa, a odbornici niške opozicije poručuju im da poslušaju jasan stav svojih sugrađana jer račune polažu upravo njima. To ćemo im i staviti do znanja u gradskom parlamentu – na sednici, ali i ispred njega – na ulici, sa građanima. Odlučni smo i rešeni da ovu borbu dobijemo i da naše zajedničko i jasno „NE OTIMAČINI!“ bude početak kraja naprednjačkog režima i samovolji u Nišu, kažu u zajedničkom saopštenju koje je novinarima prosledila Nova stranka.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *