Opozicija smatra da je šetnja naprednjaka udvorički čin

Stranke opozicije u Nišu su jučerašnju šetnju članova i pristalica Srpske napredne stranke ocenile kao udvorički gest lokalnog dela ove stranke. Neki su ga poredili sa davnašnjim predlogom koji je potekao iz Niša, a to je da se tadašnji predsednik Srbije, Slobodan Milošević kandiduje za Nobelovu nagradu za mir.

U Nišu je juče održana jedna vrsta mitinga pod nazivom „Stop nasilju“. Aludiralo se na fotografiju u listu NIN gde je na nekom sajmu naoružanja slikan predsednik Srbije Aleksandar Vučić gde je snajper uperen u njega. Snimak je isečen, a naprednjaci smatraju da je to poziv na ubistvo predsednika Vučića.

Za sve to okrivljuju Dragana Đilasa, aktuelnog predsednika Stranke slobode i pravde kome mnogo toga može da se spočita dok je monopolizovao marketing u srpskim medijima za vreme predsednikovanja Borisa Tadića, ali za objavljivanje slike – teško.

Do sada je kako mnogio kažu neverovatno da vlast protestuje protiv opozicije, a pogotovu da se jedan čovek, a to je Đilas proziva na takav način.

Skup je čisto dodvoravanje predsedniku Srbije i pokušaj da se opravda katastrofalno loše vođenje grada koje je i sam predsednik kritikovao pred kamerama u behaton parku koji u čast toga i rekonstruišu. Mi političke neistomišljenike nikada nismo proganjali i hapsili i oružjem ugrožavali kao neki drugi, tako da smatramo da je današnji skup vlasti u Nišu provokacija od strane onih koji su grad doveli do jednoumlja i medijskog mraka iz koga mladi masovno beže, a sigurni smo da jedna slika na naslovnoj strani ne može da ugrozi ničiji život. Takođe smo sigurni da zbog politike u našem gradu ne sme nikome da fali dlaka s glave što smo i dokazali u vreme dok smo vršili vlast u Nišu koji je nekada bio grad demokratije, slobode i medijska republika, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Nišu.

Prof. dr Tamara Milenković Kerković, predsednica „Dveri“ u Nišu ističe „da njihov svemogući šef, koji bi trebalo da bude predsednik svih građana, a ne samo SNS privilegovane kaste, nema dovoljno supermoći da pokrije sve afere koje se brzinom svetlosti otvaraju jedna za drugom“.

Oni brane ssvog predsednika do poslednjeg mesta u javnom preduzeću, do poslednje funkcije u lokalnoj samoupravi, do poslednjeg nameštenog tendera i do poslednjeg opljačkanog EU fonda. Poslednji put su ovakvu palanačko-udvoričku kreativnost pokazali 12.aprila ove godine, kada su nakon što je na niškom protestu najavljen govor predsednika SP Dveri Boška Obradovića, došli na lucidnu ideju da se zaključaju u Skupštini Grada, iz navodnog straha od nasilja. Ovakvo lokal poltronstvo i uvorištvo polit-centralama nije viđeno još od niškog SPS predloga da se Slobodan Milošević kandiduje za Nobelovu nagradu za mir. Da nije ponižavajuće za inteligenciju Nišlija, bilo bi komično. Niški teatar političkog beščašća i poltronstva ima visoke domete. Protest naprednjaka u nedelju 1. decembra može da se kandiduje za Gran pri – napominje ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *