Opozicija: Zašto vlast vodi Niš u haos privremene uprave?

Udružena opozicija Niša upozorava predstavnike vlasti u Nišu da svojim odlukama kao i namernim nezakazivanjem sednice Skupštine Grada nanose Gradu i gradjanima Niša nemerljivu štetu a sve zbog svojih partijskih i poslušničkih interesa prema republičkoj vlasti i svojoj partijskoj centrali u Beogradu.

Ukoliko se do 23.juna ne održi sednica Skupštine Grada Nišu preti prema Zakonu o lokalnoj samoupravi raspuštanje Skupštine, privremena uprava i Niš će ostati I bez ove skupštinske i izvršne vlasti i Grad će se staviti u ruke tzv. privremenog organa koji će imenovati Vlada.

Odluke Gradskog veća donete u poslednja tri meseca koje sudbinu niškog aerodroma treba da prenesu u nadležnost Republike I Vlade, ugrozile su poslovanje i ugled aerodroma “Konstantin Veliki” a time i imovinu svih građana Niša. Predstavnici vlasti u Gradu, počev od gradonačelnika, njegovog zamenika i pojedinih gradskih većnika, tretiraju Grad kao svoju “prćiju” i od upravljanja Gradom stvaraju pravni i politički apsurd. Skupština grada je u blokadi skoro puna tri meseca, pod klima(vim) izgovorima ili zbog čekanja da odu gosti sa gradske slave, napominje deset stranaka u svom zajedničkom saopštenju.

Oni pozivaju gradonačelnika Darka Bulatovića da reaguje i da ne dozvoli privremenu upravu.


Saopštenje potpisale:

1. Demokratska stranka
2. Dosta je bilo
3. Dveri
4. Levica Srbije
5. Narodna stranka
6. Niška inicijativa
7. Nova stranka
8. Pokret slobodnih građana
9. Pokret za preokret
10. Socijaldemokratska stranka


gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *