Oprezno: Obrušava se malter sa zgrade u centru Niša

Dotrajala zgrada u centru Niša
Dotrajala zgrada u centru Niša (klik za uvećanje)

Malter zgrade na uglu ulica Obrenovićeve i Dušanove, počeo je da se obrušava tako da je postavljena traka da građani ne bi prolazili ispod, kroz prolaz sa stubovima. Niko nije povređen, kada je jutros otpao komad maltera.

Odavno s te zgrade otpada po malo maltera, a sada pod udarima vetra su padali i veći komadi – rekao nam je jedan od ljudi koji prodaje u blizini.

U ranijim slučajevima, nakon istraživanja saznali smo da opština može da pomogne, ali da je zgrada vlasništvo stanara koji bi trebali da sakupe novac i to poprave.

Kako saznajemo iz komisije za adaptaciju objekata, za šta je obezbeđeno 300 miliona dinara, taj novac neće biti namenjen za popravku starih zgrada i privatnih kuća.

Gradanin Niša Miloje Jeftić, niški basista kaže da je prosečni vek zgrade 100 godina.

Ta računica važi za one zgrade koje su pravljene u komunističko vreme, a za ove sada ne verujem da je toliki prosek. Što se tiče starih zgrada sada je đavo došao po svoje, ali tu postoji veći problem. Stanari ne mogui da se dogovore ko će da plati tu popravku, a opština nije nadležna i onda se stvar „vrti u krug“. Mislim da opština bi trebala da zapreti kaznama, ukoliko skupštine stanara ne završe sami posao. To je jedino rešenje za našeg čoveka – zaključuje Jeftić.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *