Opština Medijana plaća letovanje za 200 penzionera sa svoje teritorije!

Prvi čovek opštine Medijana, Milan Krstić najavio je da će oko 200 penzionera s teritorije ove opštine o trošku opštine ići na more! Već ranije je najavio da će i 400 učenika osnovnih škola takođe ići na more, a troškove će platiti opština Medijana.

foto: Opština Medijana

Biće ovo prva akcija jedne niške opštine ovakve vrste. Ideja nam je da zakupimo jednu vilu u Bugarskoj, Grčkoj ili Crnoj Gori da tokom jula i avgusta vodimo na letovanje učenike, a van sezone, junu i septembru tamo borave naši najstariji sugrađani, penzioneri – naglasio je predsednik Milan Krstić i dodao da je ovo tek deo brige o društvenoj zajednici koja je u dugoročnom planu najveće niške opštine.

Osamdesetoro učenika jutros otputovalo na Zlatibor

Đaci otputovali jutros na Zlatibor

Grupa od 80-oro učenika osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana krenuće u četvrtak, 2. februara na zimovanje u trajanju od sedam dana. Oni su pokazali najbolje rezultate u kvizu pod nazivom „Pobedi znanjem“ i zaslužili da deo zimskog raspusta provedu na Zlatiboru. Za njih je opština obezbedila pun pansion i besplatnu ski opremu uz stručnu podršku, ukoliko deca žele da se oprobaju u skijanju.

Pomoć udruženjima koje se bave humanitarnim radom

Gradska opština Medijana ovakvim akcijama nastavila je da pomaže društveno odgovornim udruženjima i organizacijama koje više godina sarađuju sa ovom lokalnom samoupravom. Ovoga puta nekoliko njih koristiće usluge bazena i klizališta o trošku opštine.

To su Udruženje „Devet Jugovića“, Udruženje samohranih majki Niša, Udruženje hranitelja „Veliko srce“, Organizacija volontera „Aktilum“ i Odred izviđača „Vožd Karađorđe“. Ulaznice im je uručio predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.

-Želimo da deci ulepšamo zimski raspust, da bude za pamćenje. Želeli smo da karte dobiju oni kojima su najpotrebnije, i koji će im se najviše radovati. I da ukažemo na značaj udruženja koja brinu o mladom naraštaju – rekao je Krstić uz napomenu da su ulaznice namenjene učenicima, studentima i mladim ljudima čiji su roditelji i staratelji članovi navedenih udruženja ili su sami deo organizacija koje doprinose društvenoj odgovornosti i usko sarađuju sa lokalnom samoupravom. Deo karata biće dostavljen i stipendistima Fonda „Sveta Petka“, Gradske opštine Medijana, što je ukupno 1700 karata – naglasio je prvi čovek niške Medijane.

Inače, sredstvima iz budžeta najveća niška opština obezbedila je 8000 ulaznica za bazen i klizalište u okviru Sportskog centra „Čair“. Školama je već prosleđeno 6300 karata namenjenih učenicima od petog do osmog razreda sa svim peticama na ovom polugođu i dobiće ih uz đačke knjižice.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *