OŠ „Karađorđe“ u Gornjem Matejevcu obeležila 180 godina postojanja!

Pre tačno 180 godina počela je sa radom osnovna škola „Karađorđe“, koja se nalazi u Gornjem Matejevcu. Povodom Dana škole održana juče  je priredba u školskoj sali, na kojoj su pored nastavnika, učenika i roditelja prisustvovali i predstavnici Grada Niša, između ostalih i Bratimir Vasiljević, predsednik opštine Pantelej, na čijoj se teritoriji škola i nalazi.

Ovom prilikom škola „Karađorđe“ dobila je od Gradske opštine Pantelej poklon – štampač i lap top, dok je Grad Niš školi poklonio projektor i trimer – kosilicu za održavanje školskog dvorišta.

Pored učeničkog predstavljanja istorijata škole, glume, pesme i igre, na svečanoj priredbi dodeljenje su i knjige najuspešnijim učenicima koji su bili učesnici na različitim takmičenjima. Nagrade su uručene i zaposlenima u ovoj Osnovnoj školi za doprinos koji su dali u njenom dosadašnjem radu.

Osnovna škola „Karađorđe“ nosi titulu jedne od najstarijih škola u Nišu. Počela je sa radom davne 1837. godine i bila je jedna od prvih seoskih škola u još uvek porobljenoj Srbiji. Što se tiče seoskih sredina, od nje je bila starija jedino škola u Miljkovcu, dok u Nišu dužu tradiciju ima samo škola „Učitelj Tasa“.

Dijana Vasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *