Osam vlasnika kafana uhvaćeno da imaju radnike „na crno“!

Policija će podneti Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu osam krivičnih prijava protiv odgovornih lica ugostiteljskih objekata zbog sumnje da su u lokalima radili radnici koji nisu prijavljeni birou rada. Odgovorna lica se sumnjiče da su izvršili krivično delo povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja, saopšteno je danas iz policije. Ovaj broj je zaista veliki, a što znači da je „rad na crno“ takoreći postao praksa u ugostiteljskim objektima u Nišu.

Obrenoviceva
Obrenovićeva ulica Niš – slobodna ilustracija

Policija je u saradnji sa Poreskom upravom i Turističkom inspekcijom, u toku vikenda, sprovela akciju na suzbijanju svih vidova kriminaliteta na području Niša i Aleksinca i tom prilikom kontrolisali 1439 lica, legitimisali 704 lica, izvršili kontrolu 333 putničkih motornih vozila i 126 ugostiteljskih objekata. Policija je pronašla jednu osobu za kojom je bila raspisana potraga. Pretresom putničkog motornog vozila, policija je kod suvozača pronašla izvesnu količinu marihuane zbog čega će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge, saopštila je policija vikend rezultate rada.

U toku akcije, policija je alkotestirala 1455 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola na trežnjenju zadržala šest vozača.

Gradjanin.rs

4 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *