Osmoro dece izgubilo život, proglašena trodnevna žalost u Srbiji

Vlada Srbije je donela odluku o proglašavanju trodnevne žalosti, počevši od petka, u znak sećanja na osam žrtava pucnjave u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Ministar prosvete Branko Ružić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije najavio da će nastava otpočinjati s minutom ćutanja.

Zahvalan sam našim zdravstvenim radnicima i molimo Boga da pomognu svima kojima se ukazuje pomoć. Šestoro dece je hospitalizovano i jedna nastavnica. Zahvalan sam i na hrabrosti nastavnika i svima koji su pokušali da spreče ovu tragediju“, kazao je Ružić.

Prema saopštenju MUP-a, u pucnjavi koja se dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj bolnici.

Ova tragedija je potresla čitavu Srbiju i izazvala veliku zabrinutost u javnosti. Državni organi su pozvali na solidarnost u ovim teškim trenucima. Svi želimo da se ovakve tragedije ne ponove, a bezbednost dece u školama treba da bude apsolutni prioritet svih državnih organa.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *