Otkrivanje Spomen kripte Novim kosovskim junacima u Nišu na godišnjicu početka NATO agresije

Na skupu Saveza veterana sa Košara, na planini Suvobor, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić, najavio je da će ove godine, 24. marta, na godišnjicu početka NATO agresije, u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu, biti otkrivena jedinstvena Spomen kripta Novim kosovskim junacima.

Delegacija koju su činili ratnici sa Košara, porodice palih boraca i predstavnici Ministarstva odbrane, najpre je obišla Muzej Drugog srpskog ustanka, crkvu-brvnaru Svetog Đorđa i spomenik pod Takovskim grmom u Takovu. Tom prilikom najavljeno je i otkrivanje jedinstvene Spomen kripte Novim kosovskim junacima u Nišu, jer je kako kaže Antić, bitka na Košarama jedna od najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske, te je postala simbol odbrane otadžbine.

„U njoj će za večnost biti uklesana imena svih srpskih ratnika koji su položili živote na oltar Otadžbine braneći našu duhovnu i nacionalnu kolevku, Kosovo i Metohiju od 1998. do 2003. godine. Pozivam vas da toga dana u što većem broju prisustvujete istorijskom činu otkrivanja Spomen kripte našim herojima.“ – naglasio je Antić.

U selu Teočinu delegacija je položila vence na spomenik Milanu Jevtoviću, poginulom borcu na Košarama, a nakon toga posetila je aerodrom sa memorijalnim kompleksom operacije Halijard u Pranjanima.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *