Otmičar devojčice (ni)je bio član SNS?

Niški naprednjaci demantovali su informaciju sa društvenih mreža da je osuđeni silovatelj i otmičar male Monike Karamanović (12), Ninoslav Jovanović, član Srpske napredne stranke. Pre par dana internet mrežom je prošao dokument bez pečata ili potpisa u kome se nalaže da se on isključi iz stranke što bi eventualno značilo da je bio deo te partije.

Sporna objava koju naprednjaci demantuju

U SNS-u demantuju da je Jovanović, koga deo medija naziva Malčanskim Berberinom jer je rodom iz tog niškog sela, ikada bio njihov član.

Poštovani članovi M. O. Malča, ovim putem vas pozivamo da se u našim prostorijama izjasnite o daljem statusu našeg dugogodišnjeg člana Ninoslava Jovanovića u našoj stranci. Smatramo da je neophodna reakcija našeg mesnog odbora, kako bismo sprečili negativan uticaj na biračko telo u izbornoj godini, te želimo da preko O. O. „Pantelej“ i G. O. „Niš“ izdejstvujemo momentalno isključenje iz stranke Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski Berberin, piše u navodnoj poruci Mesnog odbora SNS-a Malča, na kojoj je i logo SNS-a, i koju je potpisala „Informativna služba M. O. ‘Malča’“, datiranoj na 5. januar ove godine.

Bratimir Vasiljević, poverenik OO SNS-a Pantelej, koji je i predsednik niške gradske opštine Pantelej, kaže za Danas da „SNS nikada nije imao, niti ima takvog člana“, niti je on ikada njegovo ime video u arhivi stranke, a u SNS-u je od 2008. godine i bio je njen osnivač i u opštini Pantelej i u Nišu.

On kaže da mesni odbor stranke u Malči nema „Informativnu službu“ koja je potpisala navodni poziv članstvu, a takvu službu nema ni OO Pantelej, čiji je on jedan od tri poverenika.

Odgovorno tvrdim da je ovo notorna laž, manipulacija i provokacija – kaže on, dodajući da pretpostavlja da iza nje stoje „neki ljudi iz Malče koji pripadaju opoziciji“.

Da li je bio radnik JKP Medijana?

Za Ninoslava Jovanovića se vezivala i informacija da je navodno bio zaposlen u niškom javnom komunalnom preduzeću Medijana, a kroz medije i društvene mreže je kružila njegova fotografija u uniformi tog preduzeća. Na društvenim mrežama su se mogli videti komentari da je u takvom preduzeću mogao biti zaposlen samo ako je član vladajuće stranke. Iz JKP Medijane su ovakve informacije demantovali, navodeći da je Jovanović u toku 2018. godine bio angažovan samo na javnim radovima, za koje je to preduzeće dobilo radnike sa evidencije niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Malo je poznato da je on radio i kao neka vrsta čuvara u opštini Niška Banja, a nakon otkaza je otišao na rad u Beograd i Sombor.

List Danas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *