Otvara se javna garaža koja će nositi ime srpskog heroja

Gradska vlast i Javno preduzeće „Parking servis“ danas će otvoriti prvu javnu garažu u Nišu kojoj je dato ime srpskog heroja Gorana Ostojića (20. januar 1962 – 28.juli 1998. godine), poginulog pripadnika 63. padobranske brigade.

Na ovom mestu parkiranje je bilo besplatno, a sada će se plaćati 40 dinara bez obzira koliko automobil tu boravi, a gde ima 70 parking mesta. Na otvaranju prisustvovaće predstavnici gradske vlasti, 63. padobranskog bataljona, ali su pozvani i radnici Parking servisa koji neće biti u svojim radnim uniformama.

Neki pripadnici ovog elitnog bataljona nezvanično negoduju što će jedna, zapravo, garaža da nosi ime takvog heroja, a pogotovu oni koji su bili pored njega kada je poginuo od metka albanskih terorista.

Svakako da ćemo ispoštovati otvaranje, ali ipak takvo ime mora da nosi neka ulica, škola, trg ili slično. U Jagodini, na primer, postoji osnovna škola koja nosi njegovo ime. Čujemo da je direktor Parking servisa bio pripadnik naše jedinice pa je verovatno odatle potekla takva inicijativa. Poštujemo to, ali nekima od nas nije drago što je to garaža u pitanju, kaže nam jedan od njegovih saboraca.

Njegovi saborci svedoče o njegovim poslednjim trenucima jer su bili zajedno u zasedi kod Junika na Kosovu i Metohiji tog 28. jula.

Mi smo naredbu da osvojimo dva sela, Jasniće i još jedno dobili, kasno. U napade se ide ujutru ili uveče, a mi smo dobili naredbu oko 12 sati tako da smo tamo stigli negde u sumrak. Ta zaseda je bila kod mesta Žarkoliba. To je bila zaseda dok smo se približavali jednom od sela. On je bio toliko hrabar da je išao putem. Teroristi su bili vrlo utvrđeni. Bilo je tu naslaganog kamenja i slično. Počeli su da pucaju i to onim kineskim mecima čije se fijukanje čuje kroz vazduh. Neko je bio ranjen, a Gorana je za nesreću metak pogodio baš u malom delu gumenog mesta gde se spajaju panciri sa strane tela. Nesreća i tuga. Držali smo neko vreme tu kotu, a kasnije će se ispostaviti da je neprijatelj bio desetostruko jači jer je nas bilo pedesetak – sećaju se njegovi saborci.

Ostojić je rođen u Bačkom Dobrom Polju, a sa pet godina se sa roditeljima seli u Jagodinu.

Palma se iz Hurgade podsmevao otvaranju garaže

Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine bio je jutros gost jutarnjeg programa Televizije Prva gde se javio iz Hurgade (Egipat) putem internet veze. On je je pričao o privredno političkim uspesima svoje delegacije, ali pošto je video vrlo profesionalan prilog (uživo uključenje) o ovom parkingu u Nišu, on se nije ustručavao da to prokomentariše.

Vidim jutros prilog o otvaranju parkinga. Bože, presecaju vrpce na otvorenim parkinzima, semaforima, sengrupima… Pa, ja sam pre deset godina otvorio takav parking, prokomentarisao je on.

Iz ovog javljanja videlo se da nije mislio na ime koje će nositi ovaj prostor u Nišu, nego na sam čin otvaranja.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *