Otvaranje izložbe „Veštine u fokusu“: Slavlje stvaranja i veštine

Najbolje fotografije izabrane na foto konkursu „Veštine u fokusu“ koji je posvećen svim ljudima koji su vešti u nečemu stižu u Niš. Svečano otvaranje izložbe održaće se u ponedeljak, 18. marta u 13 časova u EU info kutku u Nišu, a organizatori kažu da ovom temom slave stvaranje i veštine u svim starosnim grupama ljudi.

Foto konkurs „Veštine u fokusu“ zajednički su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija. Više od 800 radova pokazivalo je ljude u najrazličitijim aktivnostima, gde su se isticale i veštine glavnih junaka i veštine fotografa.

„Konkurs je posvećen svim ljudima koji su vešti u nečemu: sportistima, studentima koji stiču nove veštine, starim zanatima, naučnicima, stručnjacima u oblasti medicine, građevine, arhitekture, ili njihovim delima, slikarima, kuvarima. Ovom temom slavimo stvaranje i veštine u svim starosnim grupama ljudi. Samim učestvovanjem u konkursu, učesnici su pokazivali ne samo kreativnost, već i veštine fotografisanja“ – navode organizatori.

Stručni žiri je odabrao tri najbolje fotografije i nagradio vaučerima za kupovinu foto i elektronske opreme u dinarskoj protivvrednosti, kao i četiri specijalne pohvale članova žirija. Pobednički radovi i dodatnih 16 najboljih fotografija su deo izložbe koji će zainteresovani moći da vide u izlogu EU info kutka do kraja aprila.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *