Otvorena kancelarija lokalnog odbora Zeleno-levog fronta u Nišu

U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou, u Nišu je zvanično otvorena kancelarija lokalnog odbora.

Pokret Ne davimo Beograd, odnosno Zeleno-levi front kako ćemo se u budućnosti zvati, širi svoje delovanje na celu Srbiju, a otvaranje kancelarije u Nišu je važan korak u tom pravcu. Mi sutra ne počinjemo, nego nastavljamo svoje delovanje u Nišu. Učestvovali smo na protestima protiv otimanja aerodroma, u borbi građana protiv ogromnih cena grejanja, a ustajali smo i protiv fašističkog nasilja na nišavskom keju. I do sada smo imali veliki broj članova iz Niša, pa je okupljena sjajna ekipa ljudi sa kojima se dugo znamo, a tu su i novi prijatelji i saradnici. Pozivam sve građane Niša da nam se pridruže“, izjavio je Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba.

Otvaranje kancelarije Zeleno-levog fronta u Nišu je prirodan nastavak dugogodišnje saradnje sa aktivistima iz Beograda, Požege, Kule, Apatina, Nove Pazove i drugih mesta širom Srbije ističe Rastislav Dinić u ime inicijativnog lokalnog odbora iz Niša i naglašava da se Niš decenijama suočava sa siromaštvom, rastućom nejednakošću, eksploatacijom, centralizacijom, bahatom urbanističkom politikom i neodgovornim, pa i kriminalnim upravljanjem javnim dobrima.

Kao dugogodišnja aktivistkinja, ponovo stojim pred novim izazovom koji me raduje, a to je izgradnja Zeleno-levog fronta u Nišu. Usred sveopšte atmosfere straha, neizvesnosti, osiromašenja građana i nebezbednosti, mi nemamo pravo da odustanemo od svog grada. Human grad je onaj u kome razvoj predstavlja izgradnja novih parkova, trotoara, kulturnih centara, galerijskih prostora, stanova koji su dostupni svima… Kao radnica u kulturi, podržavam kampanju za dostojanstven rad u kulturi i bolji položaj umetnika, radnika u kulturi, slobodnih umetnika. Sigurna sam da je vraćanje u normalnost još uvek moguće i to na način da sačuvamo svoj integritet i etiku. To ne možemo kao pojedinci. Vreme je da ponovo naučimo kako se to radi zajedno“, izjavila je Marija Peternel, aktivistkinja i članica inicijativnog lokalnog odbora u Nišu.

Partija Zeleno-levi front, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalnom nivou i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *