Otvorena Ulica otvorenog srca u Nišu

Nišlije će na festivalu Niš u srcu – Ulica otvorenog srca od subote do utorka imati prilike da na Trgu Stevana Sremca uživaju u pravoj novogodišnjoj atmosferi.

Za posetioce festivala pripremljen je bogat zabavni i izložbeni program. Na otvorenom pozivu za učešće odabrano je preko 20 izlagača koji će tokom četiri dana festivala predstaviti svoje umetnine i rukotvorine. Trg će pored novogodišnjih suvenira, dekoracija, ukrasa, nakita, slika i grafika ispuniti i štandovi sa hranom, pićem i novogodišnjim poslasticama.

Kako su praznici period darivanja, Srednjoj umetničkoj školi u Nišu biće donirano 20% svih ostvarenih prihoda na festivalu za kupovinu opreme i uređenje prostora.

Najmlađe Nišlije imaće priliku da uživaju u novogodišnjim predstavama, druženju sa Deda Mrazom, Baba Mrazicom i vilenjacima kao i interaktivnim radionicama izrade ukrasa i školice lutkarstva.
IDEA je za goste festivala pripremila „Funbox“ za izvlačenje novogodišnjih poklona, kao i popularnu upside – down sobu iluzije koja će se po prvi put naći u našem gradu.

Među učesnicima naći će se i knjižara „Hijeroglif“, pekara „Branković“, cafee „Flert“, restoran „Family House“, „Stock Coffee“ i prodavnica igračaka „Mogli“. U skolopu muzičkog programa nastupiće pop – rock hor „Voice“, „EHO trio“, „South Rail Messengers“, dečiji hor „Vilenjaci“, „Grrove Brothers“, „Jayus Jazz“ i „DJ Sunrise“.

Poslednji dan festivala, a prvi dan u 2019. godini, biće posvećen obeležavanju Ulice otvorenog srca. Niš je prvi grad koji će gostovati na ovogodišnjoj Ulici otvorenog srca u Beogradu. U sklopu ovog dana biće održan veliki „Karneval princeza i junaka“ na kome će niški mališani moći da se druže sa preko 20 kostimiranih princeza i junaka.

Tačnu satnicu i program festivala posetioci mogu pronaći na oficijalnoj facebook festivala Niš u srcu – Ulica otvorenog srca.
Radionice, predstave i muzički program biće otvoreni i besplatni za sve posetioce festivala!

Festival je u organizaciji Turističke organizacije grada Niša i Fabrike umetnika, uz podršku Kancelarije za mlade grada Niša, Parking servisa i kompanije IDEA kao glavnog partnera.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *